Belföld
Georgia belügyminiszterével tárgyalt Pintér Sándor
OPH / Belügyminisztérium Kép: MTI Kovács Tamás
2016. április 28.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere fogadta Giorgi Mghebrishvilit, Georgia belügyminiszterét csütörtökön a Belügyminisztériumban. A belügyi területen eddig kialakított együttműködés alapja a Tbilisziben 2012-ben aláírt, a bűnözés megelőzésében és leküzdésében történő együttműködésről szóló kormányközi megállapodás volt.

A találkozó keretében a felek egyeztettek a Prágai Folyamat Akcióterv végrehajtásának támogatása nevű projekt egyes részleteiről, melynek célja, hogy fejlessze a stratégiai együttműködést a határon átnyúló bűnözés és a szabálytalan migráció megelőzése érdekében. A belügyminiszterek tárgyaltak továbbá a célzott európai támogatásokról, melyek lehetőséget biztosítanak a georgiai és a magyar rendőrség szoros együttműködésére a bűnüldözés, emberkereskedelem, kábítószer-csempészés elleni tevékenységek területén, valamint a magyar-georgiai vízügyi kapcsolatokról, a kétoldalú víz- és környezetügyi együttműködésről is.

Most adásban
Téma: A IV. Újbudai EgészségPART - idén is a családokért! – Simicskó István országgyűlési képviselő, kormánybiztos; Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáét felelős államtitkár, Emmi; Király Nóra Újbuda alpolgármestere és a FICSAK alapítója, Hoffmann Tamás Újbuda alpolgármestere
Ezt követő adásaink