Szolgáltatás

Szélvédő javítás és oldalüveg csere ára

Szélvédő javítás: gyors és megbízható megoldás

Miért fontos a szélvédő javítás?

A szélvédő javítás szolgáltatás elengedhetetlen az autósok számára, hiszen a szélvédő nem csak esztétikai, hanem biztonsági funkcióval is rendelkezik. Egy sérült szélvédő gyengíti az autó szerkezeti integritását, és baleset esetén nem nyújt megfelelő védelmet. Ráadásul a repedések vagy kőfelverődések rontják a látási viszonyokat, ami veszélyes lehet vezetés közben.

A szélvédő javítás folyamata

A szélvédő javítás általában 30 perc alatt elvégezhető, és nem igényel előzetes bejelentkezést. A szakemberek speciális műgyantát injektálnak a sérülés helyére, ami kitölti a repedést vagy kőfelverődést. Ezután UV-fénnyel kezelik az anyagot, hogy megszilárduljon és tökéletesen illeszkedjen a szélvédő anyagához. A végeredmény egy szinte láthatatlan javítás, ami visszaállítja a szélvédő eredeti szilárdságát.

Mikor érdemes szélvédő javítást kérni?

Fontos tudni, hogy nem minden sérülés javítható. A kisebb, körülbelül 2-3 cm-es kőfelverődések és repedések általában orvosolhatók, de a nagyobb sérülések már szélvédőcserét igényelnek. Érdemes minél hamarabb foglalkozni a problémával, mert a kisebb sérülések idővel súlyosbodhatnak, és végül cserére lehet szükség.

Szélvédő javítás árak

A szélvédő javítás árai változóak lehetnek, de általában jóval kedvezőbbek, mint egy teljes szélvédőcsere költsége. Az árak függhetnek a sérülés típusától és méretétől. Kisebb, kör alakú sérülések javítása akár 8000 Ft + ÁFA-ból megoldható, míg a nagyobb, csillag alakú sérülések javítása 10-12 ezer forint + ÁFA körül mozog.

Casco és szélvédő javítás

Jó hír, hogy ha rendelkezünk cascóval, a szélvédő javítás általában ingyenes. Ez jelentős megtakarítást jelenthet, különösen, ha rendszeresen használjuk az autónkat olyan utakon, ahol gyakori a kőfelverődés.

Mobil szélvédő javítás

Sok autós számára kényelmes megoldás lehet a mobil szélvédő javítás szolgáltatás. Ebben az esetben a szakemberek a megadott helyszínre érkeznek, legyen az otthon vagy munkahely, és ott végzik el a javítást. Ez időt és energiát spórolhat meg azoknak, akiknek nehéz lenne eljutniuk egy szervizbe.

Oldalüveg csere ára: mire számíthatunk 2024-ben?

Az autók oldalüvegeinek cseréje egy olyan javítási művelet, amivel sok autós találkozik élete során. Az oldalüveg csere ára változó lehet, több tényezőtől függően. Nézzük meg részletesebben, mire számíthatunk 2024-ben, ha oldalüveget kell cseréltetni járművünkön.

Árat befolyásoló tényezők

Az oldalüveg csere ára nagyban függ az autó típusától és évjáratától. Egy népszerű modell, mint például egy Suzuki Swift esetében általában kedvezőbb árakkal találkozhatunk, mint egy ritkább luxusautónál. Az üveg minősége szintén kulcsfontosságú – választhatunk gyári vagy utángyártott alkatrészt, ami jelentősen befolyásolja a végösszeget.

Átlagos árak Magyarországon

Hazánkban az oldalüveg csere ára jellemzően 30.000 és 100.000 forint között mozog. Természetesen vannak kivételek mindkét irányban. Egy egyszerűbb, kisméretű oldalüveg cseréje akár 25-30 ezer forintból is megoldható, míg egy nagyobb, speciális bevonattal ellátott üveg esetén akár 150 ezer forintot is elkérhetnek.

Biztosítás szerepe

Érdemes figyelembe venni, hogy sok esetben a CASCO biztosítás fedezi az oldalüveg cseréjét. Ilyenkor csak az önrészt kell kifizetnünk, ami jelentősen csökkentheti kiadásainkat. Egyes biztosítóknál akár teljesen ingyenes is lehet a csere, ha szerződött partnernél végeztetjük el a munkát.

Mikor érdemes cserélni?

Az oldalüveg cseréje nem csak esztétikai kérdés. A sérült üveg veszélyeztetheti az utasok biztonságát, illetve télen a fűtés, nyáron a légkondicionáló hatékonyságát is ronthatja. Ha repedést vagy törést észlelünk, érdemes mielőbb szakemberhez fordulni.

Válasszunk megbízható szakembert

Az oldalüveg csere árát a munka minősége is befolyásolja. Fontos, hogy megbízható, tapasztalt szakembert válasszunk, aki garanciát vállal a munkájára. Egy rosszul behelyezett üveg további problémákat okozhat, ami hosszú távon többe kerülhet.

Related Posts

1 of 2