Közigazgatás
Új tornatermet kapott Csanádpalota
NFM Kép: Illusztráció, Reuters/Michelle McLoughlin
2016. augusztus 19.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében határidőre elkészült csanádpalotai tornaterem-beruházást 2016. augusztus 19-én adták át.

A fejlesztés közel 210 millió forint költségvetési forrásból épült a Dér István Általános Iskola diákjai számára. A beruházáshoz az önkormányzatnak nem kellett önrészt biztosítania. A tornacsarnok nemcsak a mindennapos testnevelési órák helyszínéül szolgálhat, hanem alkalmas kosárlabdázásra, röplabdázásra és teremfocira is. A tornaterem az oktatási intézmény két tornaszobáját és sportudvarát egészíti ki, igény szerint az iskolával való összekapcsolása is bármikor megoldható.

Az ünnepségen Boros Anita, a vagyonpolitikáért felelős államtitkár feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár elmondta: „A kormány kiemelt szándéka, hogy olyan európai színvonalú tornatermek létesüljenek Magyarországon, amelyek hosszú távon szolgálják a települések köznevelési feladatainak ellátását, hiánypótló beruházásként valós problémák megoldását segítik”.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. Békés megyében a csanádpalotai beruházás mellett Füzesgyarmaton tanuszoda, Geszten pedig iskola épül.

-