Életmód
Magyarország legjobb fürdői
MTI/OPH Kép: barlangfurdo.hu
2016. szeptember 6.

A termalfurdo.hu második alkalommal rendezte meg a versenyt, amelynek keretében a tavalyinál is több, összesen 190 ezer szavazat érkezett a 200 magyarországi fürdőre – írja az MTI.


A megmérettetésre három kategóriában lehetett nevezni, a besorolás a medencék száma, a település mérete és a fürdő ismertsége alapján készült. Arra, hogy melyik hely a legjobb, 2016. május 1-je és augusztus 31-e között lehetett voksolni.

2016-ban az Év Fürdője kategória első helyén a Miskolctapolcai Barlangfürdő végzett.

A képzeletbeli dobogó legelső helyezettje nemcsak hazánkban számít egyedinek, de karsztban ilyen magas hőfokú víz Európában sincs máshol. A 30 fokos víz és a barlang klímája is gyógyhatású. A barlangban két termálmedence mellett az úgynevezett Római terem, Csillagterem, Öreg barlangi medence és a Fürdőcsarnok várja a fürdőzőket. A kalandos búvóhelyeket rejtő fürdő útjait járva találunk fény- és hangterápiás fürdőt, masszírozó zuhatagot és pihentető medencét is.

Az Év feltörekvő fürdője címet idén a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő kapta.

A Csongrád megyei fürdőben négyféle gyógyvíz és 21 medence áll a vendégek rendelkezésére, és a fürdő egy részét kifejezetten gyermekek számára tervezték. Mindemellett gyógyászati szolgáltatásokkal és wellnesszel várja a kikapcsolódni vágyókat.

A Helyiek kedvenc fürdője 2016 címet a Baranya megyei Orfű Aquapark kapta. Az idén júniusban részben megújult fürdő óriási zöld területen, festői környezetben fekszik. A 63 200 négyzetméteres területen elterülő strandfürdő a Pécsi-tó nyugati oldalán helyezkedik el. A fürdőben egy élménymedence, egy 24 fokos verseny-úszómedence, egy pezsgőmedence és egy gyermekmedence várja a strandolókat.

Kapcsolódó cikkek
Folyamatosan ellenőrzik a fürdőket

Az ÁNTSZ csaknem a fürdők felét ellenőrizte, a júniusban nyitó medencés fürdők vizsgálata pedig jelenleg is zajlik.

Kiváló a vízminőség a hazai szabadvízi fürdőhelyeken

Elkészült a hazai szabadvízi fürdőhelyek uniós minősítése, mely szerint nagy többségükben „jó” vagy „kiváló” minősítésűek Magyarors

Nemzetközi elismerésben részesült a Széchenyi fürdő

A Széchenyi fürdő nyerte a „Az év legjobb nemzetközi gyógyfürdője” díját.

Most adásban
Téma: Hogyan kell kezelni a munkavállalók adatait? GDPR a foglalkoztatásban – Balogh Gyöngyi főosztályvezető, Adatvédelmi Főosztály, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Ezt követő adásaink