Belföld
Mire számítsanak a hétvégén a fővárosban közlekedők?
OPH/BKK Kép: Máté Évi
2016. október 21.

Jó pár útlezárás várható városszerte a több helyszínen zajló október 23-ai ünnepségekkel kapcsolatban, ami a tömegközlekedést és az autósokat egyaránt érinti.

Nemzeti ünnepünk, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója, október 23-a alkalmából városszerte több helyszínen tartanak rendezvényeket, egyebek mellett október 22-én (szombaton) délután a budai felső rakpartokon, 23-án (vasárnap) délelőtt pedig a Kossuth Lajos téren.

A megemlékezések, ünnepi rendezvények miatti lezárások, forgalomkorlátozások miatt több közösségi közlekedési járat útvonala is változik. A BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok közlekedéséről a BKK honlapján, a BKK Info oldalán vagy a BKK Info mobilalkalmazásban.

Közlekedési változások október 22-én (szombaton)

Október 22-én (szombaton) várhatóan 16:15 és 19:00 között fáklyás felvonulást rendeznek a Műegyetem–Műegyetem rakpart–Szent Gellért tér–Szent Gellért rakpart–Döbrentei tér–Várkert rakpart–Ybl Miklós tér–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart–Csalogány utca–Nagy Imre tér–Fő utca–Bem József tér útvonalon. Az érintett útszakaszokat lezárják, a forgalomkorlátozásokat a felvonulók elhaladtával folyamatosan oldják majd fel.

Este 22:00-tól másnap délutánig lezárják az V. kerületben a Vértanúk terét.

Csepelen ünnepi rendezvények miatt október 22-én (szombaton) 5:00-tól október 24-én (hétfőn) hajnali 2:00-ig lezárják a Károli Gáspár utcát a Kossuth Lajos utca és a II. Rákóczi Ferenc út között.

Szigetszentmiklóson szintén ünnepi rendezvény miatt 16:00 és 19:00 között lezárják az Árpád utcát a dr. Lengyel Lajos utca és a Szilágyi Lajos utca között.

Közlekedési változások október 23-án (vasárnap)

Október 23-án, vasárnap a Rákóczi úton a Nyár utca környékén 7:00 és 13:30 között sávlezárások miatt torlódásokra lehet számítani, majd 13:30-tól várhatóan 18:00-ig lezárják az Astoria és a Blaha Lujza tér közötti szakaszt. Szintén korlátozzák a Bródy Sándor utca forgalmát a Szentkirályi utcától a Puskin utcáig 13:30 és 22:00 között.

17:00-ig továbbra is le lesz zárva az V. kerületben a Vértanúk tere. 7:00-tól 17:30-ig lezárják emellett a Pesti felső rakpartot a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér között, az Alkotmány utcát, az Akadémia utcát a Zoltán utca és a Kossuth Lajos tér között, valamint a Balassi Bálint utcát. 12:00-tól 17:30-ig a Pesti alsó rakpartot is lezárják az Eötvös tértől a Jászai Mari térig.

Csepelen az ünnepi rendezvények miatti lezárások ezen a napon is érvényben maradnak, október 24-én (hétfőn) hajnali 2:00-ig a Károli Gáspár utca a Kossuth Lajos utca és a II. Rákóczi Ferenc út között továbbra is lezárva marad.

Szigetszentmiklóson ünnepi rendezvény miatt 10:00 és 13:00 között lezárják a Tököli út egy szakaszát.

-