Életmód
Ifjú kosarasok csapnak össze Kőbányán
OPH Kép: OPH
2016. november 11.

Ezen a hétvégén rendezik a fiatal kosárlabdások közép-európai régiójának kupáját a főváros X. kerületében. A Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban a fiú Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) U14-es korosztályának B csoportját látják vendégül.

Az esemény megnyitóján Radványi Gábor, Kőbánya alpolgármestere utalva a tavaly itt megrendezett első tornára elmondta, immár második alkalommal fogadhatták a kiváló nemzetközi és magyar csapatokat a kőbányai Zsíros Tibor Sportcsarnokban. Mint fogalmazott: a magyar kosárlabda sport felívelő pályán halad. Emlékeztetett arra, hogy a magyar férfi kosárlabda-válogatott immár kijutott az Európa Bajnokságra, és bizakodásának adott hangot, hogy hamarosan a női csapat is követi őket.

Fotó: OPH

„Mi tudjuk azt, hogy a sportág fejlődése és sikere itt alapozódik meg, ilyen tornákon, akadémiákon és klubokban” ‒ majd hozátette, hogy a remények szerint a korosztályos magyar kosárlabda is egyre sikeresebb lesz.

A megnyitó után a Rádió Orientnek Hajdu Péter, az akadémia elnöke elmondta, hogy 1997-ben a kőbányai önkormányzat segítségével alapították meg a kosárlabda egyesületüket, amelyet a gyermekek hamarosan Darazsaknak neveztek el. A klubban utánpótlás-nevelés folyt, első eredményeik a 2000-es évek elejétől kezdődően jelentkeztek, amikor több korosztályban nemcsak az országos döntőbe kerültek be, de meg is nyerték azokat. A klub két éve alakult át akadémiává, és ezzel egyidőben az önkormányzat támogatása mellett a TAO-s adományoknak köszönhetően épült fel az otthont adó sportcsarnok is.

-