Közigazgatás
Pro Urbe Budapest díjat vehetett át György István
BFKH Sajtó / OPH Kép: BFKH Sajtó
2016. november 18.

A legmagasabb rangú fővárosi elismerést adta át Tarlós István főpolgármester György István kormánymegbízottnak Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 143. évfordulója alkalmából, a Főváros Napján megrendezett ünnepségen. A Pro Urbe Budapest díjat György István Kőbánya polgármestereként, majd Budapest főpolgármester-helyetteseként a főváros érdekében több mint másfél évtizeden át végzett felelősségteljes és kiemelkedő munkája elismeréseként vehette át.

Díjakat adott át Tarlós István a főváros napja alkalmából csütörtökön Budapesten. A főpolgármester a Budapest egyesítésének 143. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a díjazottakat méltatva azt mondta: a kitüntetettek munkáságukkal, szorgalmukkal, tehetségükkel, morális érzékükkel Budapestet és a főváros közösségét szolgálják.

A főpolgármester kijelentette: a díjazottak jelentősen hozzájárultak a főváros fejlődéséhez, gyarapodásához és hírnevének öregbítéséhez. A kitüntettek "jelek, akikhez igazodni lehet" - fogalmazott Tarlós István. Mint mondta, a főváros hálás a díjazottaknak, amiért éveken, évtizedeken át kitartó munkával, hozzáállásukkal, hozzáértésükkel, tudásukkal alkottak, teremtettek. A kitüntetetteket nem az egyéni érdek motiválja, hanem a lelkiismeret és a tenni akarás a közjó érdekében - tette hozzá. Hangsúlyozta: mindennél inkább szükség van követhető és követendő, a jelennek tevékenykedő egyéniségekre, akik személyükben hitelesítenek értékeket, életutakat és életcélokat. A kitüntettek ilyen személyek – közölte a főpolgármester.

A kormánymegbízott a Rádió Orient kérdésére elmondta: "Hálás vagyok azért a 12 évért amit Kőbűányán polgármesterként, és azért a 8 évért, amit a fővárosi közgyűlésben eltölthettem. Hálás vagyok annak a csapatnak is akik segítették az életutamat,

Bár ezt a díjat én kaptam, de nemcsak nekem szól, hanem egy szélesebb kollektíva munkájának is.
"Soha nem vágytam semmiféle díjra, de nagyon jól esik ez az elismerés"

- tette hozzá.

Nagyon köszönöm Főpolgármester Úrnak és a Fővárosi Közgyűlésnek az elismerést, amely illeti mindazokat is, akik akár Kőbányán, akár a Fővárosi Önkormányzatban segítették a munkámat, és hozzájárultak közös eredményeinkhez. Szívből gratulálok a többi díjazottnak is – fogalmazott az elismerés kapcsán György István.