Gazdaság
Erősödik a gyógyszeripar
Világgazdaság
2017. január 6.

A jelentős hozzáadott szellemi értéket képviselő gyógyszeripar a jövőben még inkább húzóágazat lesz a magyar gazdaságban – mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnök-vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.

Hozzátette: a Richter árbevételének 90 százaléka nem Magyarországról származik, a kívülről jövő nyereséget viszont Magyarországon használják fel.

Bogsch Erik kifejtette: eltökéltek abban, hogy a Richter magyarországi központban maradjon, és ehhez a mindenkori kormányzattól segítséget kaptak, a magyar állam részesedése a cégben több mint 25 százalék, ami lényegében blokkoló kisebbség.

Elmondta, a Richter tradicionálisan erős szteroid kutatás-fejlesztésben, ennek köszönhető, hogy egyedülállóan széles fogamzásgátló termékpalettával rendelkeznek, a kémiai gyártási tudásuk a világon az egyik legnagyobb.

A magyar szakemberek nagyon jók, és bár az oktatás gyengült, de még mindig vannak kiváló tanszékek, egyének, akiket igyekeznek megtartani, hogy a tehetséges embereknek Magyarországon tevékenységükhöz lehetőséget adjanak – mondta Bogsch Erik.

Kapcsolódó cikkek
Jön az e-recept?

A kormány és a gyógyszerészi kamara új stratégiai megállapodása tartalmazza a patikák ügyeleti rendszerének rendbetételét és az e-recept bevezetését.

Most adásban
Téma: 30 éves a Kárpátaljai Szövetség – Fenics Volodimir kárpátaljai történész
Ezt követő adásaink