Gazdaság
Indul a Szupergyors Internet Program kivitelezését követő projekt
MTI Kép: Pixabay
2017. február 7.

Indul a Szupergyors Internet Program (SZIP) kivitelezését követő projekt. A Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében 400 millió forint európai uniós és hazai támogatásból megvalósuló projekt célja a SZIP szélessávú fejlesztéseinek előkészítéséhez és végrehajtásához kapcsolódó feladatok ellátása ‒ közölte a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség kedden.

A SZIP kivitelezését követő projektben a megépülő hálózatok szakszerűségét, elvárt minőségét, jogszabályi feltételeknek való megfelelését biztosító felügyelőmérnöki hálózat kiépítésével és működtetésével kapcsolatos munkafolyamatokra kerül sor.

A projekt feladata a nyertes pályázók, valamint az önerős fejlesztési megállapodást aláírók tevékenységének folyamatos ellenőrzése, a kiviteli munkák követése, műszaki ellenőrzése, a megépült hálózatok megfelelőségi, minőségi és átvételi vizsgálatainak biztosítása a tervezési és hálózatépítési ajánlásban, a tervezési és kivitelezéskövetési útmutatóban foglaltaknak megfelelően.

A tájékoztatás szerint a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség mint projektgazda gondoskodik a felügyelő mérnökök kiválasztásáról, felkészítéséről.

Most adásban
Téma: 30 éves a Kárpátaljai Szövetség – Fenics Volodimir kárpátaljai történész
Ezt követő adásaink