Kultúra
Karneválra hív Szentendre
Szentendrei Kulturális Központ/OPH Kép: pixabay.com
2017. február 8.

Karnevállal búcsúzik Szentendre a hideg téli hónapoktól február 24–26. között. A háromnapos fesztiválon számtalan kulturális programmal, télbúcsúztató utcabállal, maszkos-jelmezes fáklyás felvonulással, tűzzsonglőr produkcióval, vidám forgataggal űzik el majd a hideg napokat, hogy beköszönthessen újra a tavasz. – olvasható a Szentendrei Kulturális Központ közleményében.

A közlemény szerint a Szentendrei Kulturális Központ hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezi meg a Szentendrei Karnevált február utolsó hétvégéjén. A télbúcsúztató-tavaszváró fesztivállal szeretnék felkelteni a várost téli álmából, kicsalogatni a helyieket és a város vonzáskörzetében élőket otthonaikból a szabadba. A Fő téren izgalmas kültéri dekorációval,
tűzkosarakkal, hőgombákkal, hangulatosan terített asztalokkal teremtenek majd otthonos melegséget, s már péntektől megnyitja kapuit a gasztronómiai vásár, szombaton és vasárnap pedig számtalan kulturális programmal várnak minden korosztályt.

Szombat délelőtt álarckészítő kézműves foglalkozás lesz a gyerekeknek 10–13 óra között a Városi Vendégházban,déltől pedig a téren a Benidotti Quartett zenél.
13 órától maskarában felvonuló szentendrei ovisok zengenek farsangoló mondókákat, énekeket csörömpölő zenebona kíséretében, 13 óra 30 perctől pedig a Mintapinty zenekar ad koncertet. A délután folyamán vásári komédiások érkeznek, a Fővárosi Nagycirkusz művészei lépnek fel színes bűvész show-val.

Fényfestés a Szentendre Éjjel-Nappal rendezvényen
Forrás: Szentendrei Kulturális Központ

Szentendre olasz tesztvérvárosából, Gubbio-ból érkezik egy különleges produkciót bemutató zászlóforgató csoport, a Sbandieratori di Gubbio, majd az Altiszti Akadémia Katonazenekara gyepshow-val szórakoztatja a nézőket.18 órától maskarás fáklyás felvonulás indul, amely során különleges tűzzsonglőr produkció szórakoztatja az álarcos felvonulókat. 19 órátótól a Sunny Dance Band, Magyarország egyik legnépszerűbb party zenekara Wolf Katival koncertezik a Fő téren. A nap folyamán a tarka farsangi kavalkádban mutatványosok, álarcosok és a velencei karnevál hangulatát idéző jelmezes-maszkos alakok bukkannak fel mindenütt.

Vasárnap a programok déltől kezdődnek: fellép a Valami Swing, a Strings of the Streets, a Welldance SE, a Csipkefa Népzenei és Improvizációs Klub, könnyűzenei koncertet ad az Offline Band, majd a Ferences Gimnázium diákjai zenélnek. 17 órától a Gipsy Jazz Band lép fel, ezt követően Mákó Kata és dobosai szórakoztatják az érdeklődőket, a karnevált pedig a Balkán Fanatik zárja. A koncert alatt a térdekorációt karneváli hangulatú fényfestés adja.

fánk
pixabay.com

A programok mellett különleges gasztronómiai kínálattal várják a rendezvényre látogatókat: szombaton déltől a híres-neves Sonkamester, Árpás László nyárson süti ropogósra a malacpecsenyét, míves pálinka és bor mellett. Desszertként pedig mi más is lenne a kínálat, mint fánk, minden mennyiségben – áll a tájékoztatásban.

Következő adásunk
Téma: Kőbányai fejlesztések – Pap Sándor gazdasági és fejlesztési tanácsnok
Ezt követő adásaink