Gazdaság
Mától pályázhatnak az Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítására
Nemzetgazdasági Minisztérium Kép: OPH
2017. február 13.

Mától van lehetőség támogatási kérelem benyújtására a „Termelő kkv-k digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében „Ipar 4.0” mintaalkalmazások kialakítása” című pályázati felhívás esetében – hívta fel a figyelmet a Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. A rendelkezésre álló keretösszeg 2,35 milliárd forint, a kérelmek benyújtására konzorciumi formában van lehetőség.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) egyik kiemelt célkitűzése a versenyképes vállalkozói ismeretek terjesztése, az innovációra való nyitottság ösztönzése – emlékeztetett az államtitkár. A felhívás célja a magyarországi feldolgozóiparban tevékenykedő mikro-, kis-, és középvállalkozások digitális transzformációjának elősegítése, az ipar 4.0 termelési rendszereinek technológiai, ipari automatizálási, vezérlési megoldások iránti nyitottságának fokozása.

Az ipar 4.0-val összefüggő jövőbeli szak- és fejlesztéspolitikai döntések megalapozásához adatbázis létrehozása szükséges, így fontos a hazai vállalkozások ipar 4.0 felkészültségének felmérése, minősítése. A program további célja a fejlett ipar 4.0 megoldásokat alkalmazó termelő vállalatok mintajellegű megoldásainak bemutatása, amely az ipari és technológiai termelési rendszerek fejlesztése kapcsán segíti a vállalkozások ipar 4.0 jellegű átalakulását, ezáltal jelentősen erősítve a hazai termelő vállalkozások versenyképességét. – tette hozzá Rákossy Balázs.

Most adásban
Téma: 30 éves a Kárpátaljai Szövetség – Fenics Volodimir kárpátaljai történész
Ezt követő adásaink