Életmód
A gyömrői önkormányzattal kötött megállapodást a Bajcsy-Zsilinszky Kórház
OPH Kép: Bajcsy Zsilinszki Kórhát
2017. március 24.

Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója, valamint Mezey Attila, Gyömrő Város alpolgármestere együttműködési megállapodást kötött a gyömrői rendelőintézetben jelenleg is folyó járó beteg szakellátás színvonalának megtartása, ill. fejlesztése érdekében. A megállapodással szeretnék a szakrendelő hosszú távú működtetését biztosítani.

Az egészségügyi államtitkárság döntése alapján a gyömrői szakrendelő 2016. április 1-jén a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet üzemeltetésébe került. Az integrációtól a helyi lakosok részére nyújtott ellátás minőségi javulása várható.

Bajcsy Kórház a szakrendelés folyamatosságát - szakmai programjával összhangban - tárgyi eszközözök beszerzésével, vagy azok eszközbeszerzési pályázatának keretében önrész biztosításával támogatja.

Gyömrő Város Önkormányzata a rendelőintézet belső felújítási, homlokzat átalakítási, parkolóhely bővítési, valamint takarítási feladatainak ellátásában vállal részt. Első ütemben a betegvárók, a folyosók és a labor, a jövő évi második ütemben pedig a betegellátó helyiségek és a vizsgálók felújítási munkálatait végzik el. A munkálatok alatt a betegellátás zavartalan lesz.

A karbantartási és a takarítási teendőket Gyömrő az önkormányzati intézmények fenntartási feladatait ellátó nonprofit szervezeten keresztül biztosítja, annak költségeit állja.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet, valamint Gyömrő Város Önkormányzatának vezetői megállapodtak abban is, hogy a szakrendelések szakmai színvonalának fejlesztéséhez, ill. új szakrendelések beindításához szükséges eszközök beszerzéséhez Gyömrő Város igény esetén hozzájárulhat.

A Rendelőintézet területén működő háziorvosok szakmai konzultációjához, a Bajcsy Kórházzal történő folyamatos kapcsolattartáshoz az Önkormányzat szükség esetén helyiséget biztosít.

„A kormány által elfogadott egészségügyi program keretében a Bajcsy Kórház és intézményei is lehetőséget kapnak fejlesztésekre. A gyömrői szakrendelő általunk történő üzemeltetése és az önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás olyan utat nyitott meg, ami Gyömrő város és a környező települések lakosainak gyógyulási esélyeit növeli, és így életminőségüket javítja” nyilatkozta Bodnár Attila főigazgató.

Nagyon fontos számunkra, hogy városunk és a térség lakossága továbbra is magas szintű ellátást érhessen el a Gyömrői Szakrendelőben. Ebben kívánunk partnerei lenni a fenntartó Bajcsy Kórháznak a jövőben”fogalmazott Mezey Attila. „Önkormányzatunk mind anyagilag, mind pedig a városüzemeltetésen keresztül munkaerővel is segíti az intézmény jövőbeni működését. Bízunk benne, hogy mindez garancia a hosszú távú fenntartásra” – mondta az alpolgármester.

-