Életmód
Megújult sátorral készül a HENT a Volt-ra
OPH Kép: hamisitasellen.hu
2017. június 16.

Június 26-án kezdődik a 25. Volt fesztivál, amelyen az idei évben is népszerűsíti a hamisítás elleni küzdelmet a hivatal. A fiatalokat jellemzően interaktív, gyakorlatias előadásokkal, játékokkal nyerik meg, s az idei évben megújult sátorral is készülnek – mondta a Rádió Orientnek Kövesdi Zoltán márkavédelmi ügynök, a HENT munkásságának aktív támogatója.

HENT díjat kapott az idei évben Kövesdi Zoltán, aki évek óta aktív támogatója a szervezetnek, s részt vesz a mindennapokban a hamisítás elleni küzdelemben. Közreműködik a hivatal osztályfőnöki óráin, amelyek célja, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a hamis termékek veszélyeire. „Más módszerekkel kell ezt a korosztályt megszólítani, mint például egy vállalkozást, amely alapvetően profitorientált.

A diákok számára az elsődleges mondanivaló az, hogy a nem eredeti termékek veszélyesek rájuk, a környezetükre és az egészségükre”

– mondta.

Az osztályfőnöki órákra egyébként már olyan nagy az igény, hogy nem is tudnak minden iskolába ellátogatni a hivatal munkatársai. Éppen ezért kifejlesztettek egy online tananyagot a téma iránt érdeklődő pedagógusok számára, amely már elérhető a hamisitasellen.hu weboldalon keresztül.

Emellett a fesztiválokon is igen nagy az érdeklődés a HENT sátrai iránt – mondta Kövesdi Zoltán, hozzátéve, hogy az előadásokat, feladatokat itt is az interaktivitás, a játékosság jellemzi. Az idei évben is készülnek újdonsággal, megújult sátorral – mondta előzetesen a márkavédelmi ügynök. „Célunk, hogy minél több fiatal kötelezze el magát az eredeti termékek vásárlása mellett” – zárta szavait.Kapcsolódó cikkek
Sok a hamis mobiltelefon

Majd minden ötödik mobiltelefon hamisítvány – olvasható a hirado.hu cikkében.

Műtárgyhamisítás: festményektől városokig

Nemcsak műtárgyakat, de múzeumot, sőt egy egész várost is hamisítottak már. A hamisítványok 90-95 százaléka azonban könnyen kiszűrhető – mondta Emőd Péter.

Tudatos vásárlással a hamis termékekkel szemben

A hamisítványok többsége a Távol-Keletről érkezik Európába ‒ így hazánkba is ‒, és első sorban a ruházati- és műszaki cikkeket, játékokat érinti.

Egyre kevesebben vásárolnak hamis terméket

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület idei felmérésének eredménye szerint a lakosság 84 százaléka utasította el a hamis termékek vásárlását.

Súlyos károkat okozhatnak a hamis termékeket vásárlók

A hamis termékek vásárlása tönkre teheti az eredeti termék gyártóját és beszállítóit, másrészt nincs csere vagy javítási lehetőség.

-