Gazdaság
Díjat kaptak a sikeres vállalkozók
kormany.hu Kép: kormany.hu
2017. július 14.

A hosszú távú fejlődés lehetőségét azokban a hazai vállalatokban, vállalkozásokban kell keresni, amelyekben megvan a folyamatos innováció és a piachoz való alkalmazkodás képessége – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor.

A nemzetgazdasági miniszter elmondta:

a kormány kész arra, hogy megfelelő hátteret teremtsen a vállalkozásoknak, segítse a fejlődést, és forrásokat rendeljen a célok megvalósításához.

Ezeket a törekvéseket az eredmények is tükrözik, akár a növekedés ütemét, akár a központi költségvetés helyzetét, vagy a reálbérek emelkedését nézzük – tette hozzá a tárcavezető.

A hónap beruházója elismerésben májusban az innovatív papír raklapokat gyártó DS Smith Packaging Hungary Kft., júniusban a megújuló geotermikus energia kinyerésével foglalkozó Hansa Kontakt Invest Kft. részesült. A DS Smith Packaging Hungary Kft. több mint 3 milliárd forintos beruházásának köszönhetően a cég 7 új kutatói és további 16 munkahellyel bővült. A Hansa-Kontakt Invest Kft. 1,7 milliárd forintos fejlesztésének köszönhetően a vállalat új termékekkel és szolgáltatásokkal tudja növelni tevékenységét.

A hónap kis- és közepes vállalata díjat a háztartási készülékek, speciális mérlegek és egészségmegőrző termékek gyártásával foglalkozó MOMERT Zrt. és a csomagolóanyagokat gyártó, teljes egészében magyar családi tulajdonban lévő HACONA Csomagolástechnológia Kft. vezetői vehették át.

A hónap startup vállalata térgeometria megértését segítő alkalmazást fejlesztő VR-AR Education Zrt. és asztmás állapotnaplózó szoftvercsomag, a Pulmoment fejlesztőcsapata lett.

-