Belföld
Az egész magyarság boldogulását szolgálja a kormány 
Nemzetgazdasági Minisztérium Kép: NGM
2017. július 15.

Nemcsak szavakban vallja, határozottan cselekszik is a kormány azért, hogy az egész magyarság boldogulását szolgálhassa – jelentette ki Varga Mihály a negyedik alkalommal megrendezett Turul Expó megnyitóján a kárpátaljai Tiszapéterfalván. A nemzetgazdasági miniszter szerint a magyar gazdaság természetes tere a szomszédos országok magyarlakta régiói, ezért a gazdasági növekedésnek ki kell terjednie és magával kell húznia Kárpátalját is.

A kárpát-medencei magyar vállalkozók és gazdálkodók, valamint az őket összefogó szervezetek képviselőinek szakkiállításán Varga Mihály hangsúlyozta: a nemzetgazdaság fogalmába az egész magyar nemzetet bele kell érteni. Hiszünk abban, hogy együtt, összefogva a magyar nemzet sikeres lesz az új évezredben is – tette hozzá. A szakminiszter szerint a Turul Expó tovább erősíti a magyarság összetartozását, szorosabbra fűzi a már meglévő barátságokat és lehetőséget ad újak megszületésére. A rendezvény egyben hozzájárul ahhoz, hogy a magyar vállalkozások és gazdálkodók között további kapcsolatok épüljenek ki.

Fotó: NGM

Magyarország gazdasága kiemelkedően jól teljesít, vállalkozásaink fejlődnek, az embereknek van munkájuk, és így erősödik a családok helyzete is – mutatott rá Varga Mihály hangsúlyozva, hogy a magyar kormány olyan gazdasági környezet kialakításáért dolgozik, amelybe természetesen illeszkednek a kárpátaljai a vajdasági és a székelyföldi vállalkozók, vállalkozások is.

A tárcavezető a Magyar Nemzeti Kereskedőház kárpátaljai tevékenysége mellett a kormánynak a térségre vonatkozó stratégiai tervéről, az Egán Ede-programról is szót ejtett. Mint mondta: a program keretében az elmúlt évben a mezőgazdaság, a turizmus, a vállalkozásfejlesztés és a földkataszteri rendezés területén 2 milliárd forint értékben jutottak támogatáshoz egyéni vállalkozók és kisvállalkozások. Az elért eredményeket látva a kormány 7,2 milliárd forint költségvetési támogatást, valamint 20 milliárd forint kedvezményes hitelkeretet biztosít az újabb pályázatokra.

Fotó: NGM

A kárpátaljai vállalkozásokért és gazdálkodókért végzett kiemelkedő és áldozatos munkájáért Virág László, a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke idén ősszel Magyar Gazdaságért Díjban részesül az október 23-i nemzeti ünnepünk alkalmából – jelentette be Varga Mihály.

Most adásban
Téma: Nagyszabású földértékesítési programot indít az Agrárminisztérium - szakmai szimpózium – Dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium; Pergő Margit Berhida polgármestere, a TÖOSZ társelnöke; Tóth János elnök, Jegyzők Országos Szövetsége
Ezt követő adásaink