Belföld
Mentorprogramot indít a Bajnokok Útja Alapítvány szeptemberben
Emmi/Bajnokok Útja Alapítvány/OPH Kép: Pixabay
2017. augusztus 15.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága szakmailag és pénzügyileg is támogatja a Bajnokok Útja Alapítvány mentorprogramjának megvalósítását.

A kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Fazekas-Zur Krisztina által alapított szervezet mentorprogramjában egy általános iskolai osztály egész tanéven át tartó foglalkozás-sorozaton vehet részt élsportolók, paralimpikonok, professzionális mentorok és dietetikusok bevonásával. A mentorprogram célja, hogy a gyereket a céltudatos életvitelre, rendszeres és tudatos testmozgásra és egészséges táplálkozásra ösztönözze.

„Nagyon fontos és megtisztelő számunkra az Emmi Sportért Felelős Államtitkárságának támogatása, hiszen az alapítványunk munkájában olyan élsportolók vesznek részt, akik jelenleg is aktív karriert folytatnak, ezért szabadidejüket nem kímélve áldoznak időt a gyermekek egészségtudatos nevelésére” – jegyezte meg Fazekas-Zur Krisztina a szervezet alapítója. „A Bajnokok Útja Alapítvány 2013 óta olimpikonok és élsportolók bevonásával hívja fel az általános iskolás gyerekek figyelmét a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás fontosságára” – fűzte hozzá az olimpiai bajnok kajakos.

„A magyar kormány elkötelezett a gyermekek sportban gazdag, egészséges életvitelre nevelésével kapcsolatban. Ennek érdekében vezettük be a mindennapos testnevelést, amelyet tökéletesen egészít ki Bajnokok Útja Alapítvány mentorprogramja, hiszen az oktatás mellett a példamutatással lehet a leghatékonyabban nevelni. A rendszeres sportolásnak köszönhetően a diákok olyan készségekre és képességekre tehetnek szert, amelyeket később az élet bármely területén, alkalmazhatnak” ‒ összegezte Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszony a támogatás kapcsán.

A Bajnokok Útja Alapítvány idén olyan mentorprogram megvalósítását tűzte ki célul, melyben az általános iskolás gyerekek megtanulhatják, hogyan kell az életben elérhető célokat kitűzni, emellett segítik őket a sportágválasztásban is. Az alapítvány szakmai partnere a Coachingpoint, mellyel közösen idén tavasszal pályázatot hirdetett általános iskolák számára az egyedülálló mentorprogram megvalósítására.

A felhívásra pest megyei és budapesti általános iskolák jelentkezhettek.

A győztes intézményt szakmai zsűri választotta ki, mely a beérkezett pályázatok közül az üllői Árpád Fejedelem Általános Iskola 4.b osztályának munkáját értékelte a legjobbra.

Az élsportolók bevonásával megvalósuló mentorprogram 2017 szeptemberében indul és a Coachingpoint szakemberei egy tanéven keresztül minden hónapban foglalkozásokat tartanak a nyertes osztálynak.

A mentori órák során a gyerekek többet tudhatnak meg arról, miként jelenhet meg a sport a mindennapi életben, miért jó mozogni, miért fontos aktív életet élni. A mentorprogram során rendszerességre, az életcélok meghatározására és a jövőkép kialakítására is megtanítják a gyerekeket. A foglalkozások között lesz tornaóra, beszélgetés és számos sporthoz kötődő program.