Közigazgatás
E-személyire lesz szükségük az egészségügyi dolgozóknak
OPH Kép: kormany.hu/Árvai Károly
2017. szeptember 4.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér bevezetésével valamennyi egészségügyi dolgozónak legkésőbb október 15-ig igényelnie kell a kormányablakokban az e-személyi igazolványt és az ehhez tartozó kártyaolvasót ahhoz, hogy november elsejétől a rendszert használni tudja ‒ hívta fel a figyelmet a Rádió Orienten Csákvári Ilona, a Móri Járási Hivatal vezetője.

Az idei év egyik legnagyobb újdonsága volt, hogy számos új feladat került át a járási hivatalokhoz. A Móri Járási Hivatal vezetője kiemelt feladatként említette az elektronikus személyi igazolványok igénylésének lehetőségét, amelyet az állampolgárok a kormányablakokban tehetnek meg.

Ráadásul az egészségügyi dolgozóknak november elsejére kötelezően rendelkezniük kell e-személyi igazolvánnyal és az ehhez tartozó kártyaolvasóval ‒ hívta fel a figyelmet a hivatalvezető. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által működtetett Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) ugyanis ettől a naptól kezdve kerül bevezetésre valamennyi kórházban, járóbeteg-és háziorvosi ellátónál, valamint a gyógyszertárakban.

„Minden segítséget megadunk annak érdekében, hogy az egészségügyi dolgozók az e-személyi igazolványt igényelhessék és időben megkapják Az okmányokat legkésőbb 2017. október 15-ig minden érintettnek meg kell igényelnie ahhoz, hogy november 1-től a rendszert használni tudja” ‒ mondta Csákvári Ilona. Hozzátette: a járási hivatal a kártyaleolvasók kiosztásában is közreműködik.Kapcsolódó cikkek
Az elektronikus recept növeli a betegbiztonságot

Az egészségügyi államtitkárság legfőbb projektje az egészségügyi felhőhöz csatlakozó fejlesztések, aminek legfontosabb része az elektronikus vény.

Ónodi-Szűcs: 220 milliárddal több jut jövőre az egészségügyre

Bérnövekedésre és intézményfejlesztésre is jut forrás jövőre az egészségügyben - közölte az egészségügyért felelős államtitkár a Semmelweis-nap alkalmából.

Hamarosan elfelejthetjük a recepteket

Az e-egészségügyi szolgáltatási rendszerben nem lesz szükség arra, hogy valaki elmenjen a rendelőbe gyógyszert felíratni.

Rétvári: az e-egészségügy a betegekért van

Nagyobb biztonságot és gyorsabb gyógyulást kínálhat a novembertől bevezetendő elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér - mondta az államtitkár.

Jön az e-egészségügy

Vége a papíralapú receptek és beutalók világának, az e-egészségügy emellett gyorsabb diagnózist és ezáltal gyógyulást tesz lehetővé.

Jön az e-recept?

A kormány és a gyógyszerészi kamara új stratégiai megállapodása tartalmazza a patikák ügyeleti rendszerének rendbetételét és az e-recept bevezetését.

-