Gazdaság
Az ország legnagyobb ipari parkja épül Hatvanban
MTI Kép: MTI
2017. szeptember 15.

A Bosch új, 60 ezer négyzetméteres csarnokának felépítésével a hatvani lesz Magyarország legnagyobb ipari parkja ‒ jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter az Inpark Hatvan Ipari Park Kft. közel 17 milliárd forintos ingatlanfejlesztési beruházásának pénteki alapkőletételén.

Seszták Miklós közölte: a magyar kormány iparipark-fejlesztési koncepcióját határozottság, innováció és céltudatosság jellemzi.

Ennek köszönhetően ez Európa egyik legnagyobb ilyen tárgyú programja és beruházássorozata, amelynek keretében Magyarországon számos pontján valósulnak meg ipari centrumok tette hozzá. A fejlesztést végző Inpark az első, pátyi beruházás során már bizonyította: képes nagy léptékkel, hatékonyan, alaposan, gyorsan és rugalmasan dolgozni. A hatvani projekt az utóbbi évek egyik legnagyobb ilyen célú fejlesztése közölte Seszták Miklós.

A miniszter úgy fogalmazott:

az épülő létesítmény leendő bérlője, a Bosch érték- és munkahelyteremtő vállalkozás, amely elkötelezett a magyar beszállítók iránt.

Új logisztikai központja 250 új munkahelyet teremt, és ezzel a legtöbb embert foglalkoztató külföldi befektető lesz Magyarországon mondta Seszták Miklós.

A csarnok megvalósítását a miniszter közép-kelet-európai mintaprojektnek nevezte, amely a régió stratégiai csomópontja lesz.

Dale Carnegie amerikai írót idézve úgy fogalmazott: általában az az ember jut legmesszebb, aki hajlandó merni és csinálni.

A magyar kormány, Hatvan és a Bosch meri és csinálja mondta Seszták Miklós, jelezve: az új létesítménnyel a város központi szerepe tovább erősödik, az itteni centrum pedig a hazai hálózat egyik stratégiai pontja, az ország legnagyobb ipari parkja lesz. Daniel Korioth, a magyarországi Bosch-csoport vezetője elmondta: a cég a most induló beruházást magyar és nemzetközi viszonylatban egyaránt példa értékű együttműködésként és beruházásként tartja számon.

Az új logisztikai központ a vállalatcsoport zászlóshajója lesz, ezzel Hatvan is csatlakozik a Bosch "hálózatba foglalt, jövőt formáló" tevékenységéhez jelentette ki.

Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője kijelentette: "korszakalkotó napokat élünk, a magyar ipar a jövőt építi."

Szólt arról, hogy a Bosch új logisztikai központjának helyszínét keresve Lengyelország és Csehország helyett döntött Magyarország és Hatvan mellett.

Éppen ezért a mai nap a munkahelyteremtés mellett a bizalomról és egy olyan üzletről szól, amelyben minden fél nyertes mondta.

Most adásban
Téma: 30 éves a Kárpátaljai Szövetség – Fenics Volodimir kárpátaljai történész
Ezt követő adásaink