Közigazgatás
Néhány nap maradt az e-személyik igénylésére
OPH Kép: kormany.hu/Árvai Károly
2017. október 16.

Ahhoz, hogy november elsejétől az egészségügyi dolgozók használni tudják az új elektronikus rendszert, legkésőbb október 20-ig igényelniük kell az e-személyit - hívta fel a figyelmet a Rádió Orienten Róka Sándor, II. kerületi hivatalvezető.

A hivatalvezető elmondta, Budapest Főváros Kormányhivatala időben felkészült a feladat végrehajtására. Ami a II. kerületet illeti, mintegy ezres nagyságrendben kell e-személyi igazolványt és háromszáz kártyaolvasót elkészíteniük.

Mint azt Róka Sándor ismertette, hivataluk már augusztusban felmérte az igényt és felhívta az érintett egészségügyi intézmények, szolgáltatók figyelmét a dokumentum beszerzésének fontosságára és a határidőkre. Mostanra mindössze egyetlen intézmény: a Budai Irgalmasrendi Kórház esetében áll az ügyintézés. „Az intézmény dolgozói közül 72-en igényeltek e-személyit szeptember folyamán, azonban nyilvántartásunk szerint 475 alkalmazottja van a kórháznak. Ezen belül nincs arról információnk, hogy hány főnek van még szüksége a dokumentumra. Azonban

ha október 20-ig nem igénylik az e-személyi igazolványt és nem kerülnek gyártásba, akkor november elsejéig nem készülnek el”

– hívta fel a figyelmet a II. kerületi hivatal vezetője.

Kiemelte: ennek egyik kockázata, hogy a kormányablakban nagy dömping esetén veszélybe kerülhet az ügyfélkiszolgálás. Másik probléma, hogy november elsejétől a kórházban működési problémákkal szembesülhetnek azok a munkatársak, akiknek nem készült el határidőre az e-személyi igazolványa.

Kapcsolódó cikkek
E-személyire lesz szükségük az egészségügyi dolgozóknak

A november elsejétől működő Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér használatához lesz erre és a hozzá tartozó kártyaolvasóra szükségük az érintetteknek.

Már kétmillió embernek van eSzemélyi igazolványa

Kilenc hónap alatt duplázódott meg az elektronikus személyazonosító igazolványt használó állampolgárok száma.

Az elektronikus recept növeli a betegbiztonságot

Az egészségügyi államtitkárság legfőbb projektje az egészségügyi felhőhöz csatlakozó fejlesztések, aminek legfontosabb része az elektronikus vény.

Rétvári: az e-egészségügy a betegekért van

Nagyobb biztonságot és gyorsabb gyógyulást kínálhat a novembertől bevezetendő elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér - mondta az államtitkár.

Jön az e-egészségügy

Vége a papíralapú receptek és beutalók világának, az e-egészségügy emellett gyorsabb diagnózist és ezáltal gyógyulást tesz lehetővé.

Jön az e-recept?

A kormány és a gyógyszerészi kamara új stratégiai megállapodása tartalmazza a patikák ügyeleti rendszerének rendbetételét és az e-recept bevezetését.

-