Közigazgatás
Indul a sportvezetőképzés
MTI Kép: Pixabay
2017. október 18.

A Zsigmond Király Egyetem jövő februártól sportlétesítmény menedzsment posztgraduális képzést indít a Testnevelési Egyetem szakmai támogatásával. Az erről szóló együttműködési keretmegállapodást szerdán írták alá.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkárságán tartott ünnepélyes eseményen Mocsai Lajos, a TE, valamint Szatmári Péter, a ZSKE rektora látta el kézjegyével a megállapodást.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédében kiemelte, a testmozgás minden formájához szükség van a létesítményekre, s ezek a kor követelményeinek megfelelő fejlesztésére.

„A látvány-csapatsportágak támogatási rendszerének köszönhetően 2011 óta több mint 300 létesítménnyel gazdagodtunk, 300 további megújult, ezeknek a vezetéséhez pedig szükség van egy újfajta, speciális szaktudásra is” – mondta az államtitkár.

Mint fogalmazott, a megfelelő szakemberek képzésében hiánypótló a ZSKE és a TE együttműködésében induló felsőfokú szakirányú továbbképzés, amelynek során korszerű, naprakész menedzsment-, pénzügyi- és műszaki ismereteket sajátíthatnak majd el a három féléves képzést választó hallgatók.

Mocsai Lajos szerint a létesítmények megfelelő kihasználtságával, a lakosság fizikai állapotának javításával a következő öt-hat évben egy olimpiai rendezés árát lehet megspórolni a magyar egészségügyben.

„A mozgás gyógyszer, a képzésben végző szakemberekkel pedig sokkal gazdaságosabban és szakszerűbben fog megvalósulni a létesítmények kihasználtsága” – mondta.

Szatmári Péter hozzátette, már korábban is volt együttműködés a TE és a ZSKE között, és nagyon boldog, hogy két innovatív felsőoktatási intézmény egyet tudott érteni a képzés fontosságában, s közösen tudja a tudását piacra vinni.

A képzésen a két egyetem tanárai mellett többek között Szabó Tünde és Simicskó István honvédelmi miniszter is oktat majd.

Következő adásunk
Téma: Kőbányai fejlesztések – Pap Sándor gazdasági és fejlesztési tanácsnok
Ezt követő adásaink