Közigazgatás
Tíz elektromos töltőállomás létesül a VII. kerületben
OPH
2017. november 8.

Erzsébetváros hosszútávú célja, hogy innovatív, a zöld programokat támogató városrésszé váljon. Egy éven belül 5, majd újabb 5 elektromos töltőállomást hoznak létre a kerületben, így fővárosi viszonylatban ez lesz az egyik legtöbb ilyen létesítményt kialakító városrész – közölte a Rádió Orienten Bajkai István kerületfejlesztésért felelős alpolgármester.

Ingyenes taxi-szolgáltatás a kerületi lakosoknak

Az idei évben két ingyenes taxi-szolgáltatást vezetett be az önkormányzat a VII.kerületi lakosok számára, amelynek célja, hogy az időseknek és a családoknak is lehetőséget nyújtsanak arra, hogy meg tudják közelíteni a kórházakat, a bevásárló helyeket vagy éppen a kulturális rendezvényeket – mondta az alpolgármester. Hozzátette: erre a célra évente többmillió forintot fordít az önkormányzat.

A szolgáltatást a kerületi lakosok előzetes bejelentkezés után, ingyenesen vehetik igénybe. Jelenleg a feladat ellátására két elektromos, egyenként 7 személyes autó áll rendelkezésre. Ezek töltésére, valamint az elektromos hajtású járművek népszerűsítésére az önkormányzat a Jedlik Ányos terv keretében 5, majd saját forrásból újabb 5 töltőállomás kiépítését szeretné megvalósítani.

Mint azt Bajkai István elmondta, a tervek szerint 2019-re így már tíz töltőállomás áll majd rendelkezésre Erzsébetvárosban.

Közösségi tér lehet a Klauzál-tér

Az önkormányzat további terve, hogy a Tér-köz pályázat keretében szeretnék a Klauzál teret igazi, 21. századi térré alakítani, amely ezáltal Erzsébetváros egyfajta természetes középpontja lehet. Emellett a Kis Diófa utcában már jelenleg is megtalálható közösségi kertet tovább fejlesztik egy olyan fedett tér kialakításával, amely közösségi eseményeknek adhat otthont.

Ennek keretében egy mozi vetítésére is alkalmas teret szeretnénk kialakítani, ahol az időjárástól függetlenül tudják élvezni a filmeket az érdeklődők

– emelte ki az alpolgármester.

Téma: Az elmúlt időszak sikeresen elnyert pályázatai
Vendég: dr. Bajkai István kerületfejlesztésért felelős alpolgármester
A műsort vezeti: Kecskés Noémi
00:38 Taxi-szolgáltatás a kerületben
06:21 A töltőállomások műszaki feltételei
08:18 Járművek a kerületben
09:14 Kedvezmények a zöld rendszámú autóknak
10:49 Mennyien használnak elekromos autót?
13:57 Közösségi kertek
18:27 A közösségi kert parcellái
25:01 Hogyan lesz közösségi tér a Klauzál-tér?
31:01 Európai uniós beruházások
Most adásban
Téma: Ettől tanévtől a 7. osztályos fiúk is kérhetik az ingyenes HPV elleni oltást – Kásler Miklós miniszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ezt követő adásaink