Közigazgatás
Újabb halőri tanfolyamot szervez a Szolnoki Járási Hivatal
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Földművelésüg Kép: pixabay.com
2017. november 14.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Földművelésügyi Osztálya a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII.29.) VM rendelet 39. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelően december 1-jén halászati őrök és társadalmi halőrök számára tanfolyamot szervez - közölte a szervezet az OrientPress Hírügynökséggel.

A közleményben kérik, hogy az igények felmérése érdekében a tanfolyamon részt venni és vizsgát tenni kívánó személyek részvételi szándékát a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével jelezzék a hivatal felé.

A kitöltött jelentkezési lapok visszaküldési határideje: november 28. kedd, melyeket postai úton, faxon (56/425-955), vagy elektronikusan a szolnokjh.foldmuvelesugy@jasz.gov.hu e-mail címre is küldhetik.

A vizsgán történő részvétel feltétele a halászati őri és társadalmi halőri vizsgadíj befizetését igazoló dokumentum (csekkszelvény, átutalás igazolás), vagy annak olvasható másolatának a vizsgáztatónál történő leadása, valamint a tanfolyamon való részvétel. A halászati őri tananyag a NÉBIH honlapján a https://www.nebih.gov.hu/szakteruletek/szakteruletek/foldmuv_ig/szakteruletek_fm/vho_fm/halaszat/halaszati_or_tananyag URL címen, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal honlapján érhető el, és onnan letölthető - írják.

A vizsga időpontja a jelentkezők létszámától függően kerül meghatározásra, amelyről időben tájékoztatják az érdekelteket. Várhatóan a tanfolyamot követő 14. nap. (2017. december 15.)

-