Belföld
Több mint 60 új rendőrautót kapott Jász-Nagykun-Szolnok megye
JNSZMKH Kép: JNSZMKH
2017. december 19.

A rendőrség napi tevékenységében a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvetően fontos. Magyarország Kormánya ezért a rendvédelmi és a honvédelmi szervezetek használatában lévő, elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréjéről döntött.

A beszerzések első ütemében 2017. év végéig a gépjárműpark rendőrségi jelzettel ellátott járőr személygépkocsik amortizációs cseréje valósul meg, amely során Audi, Volkswagen, Skoda, Mercedes és Suzuki típusú autók kerülnek használatba. Ezek közül a járművek közül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 63 darab szolgálati gépjárművet kap szolgálati feladatainak hatékony támogatására. Az ünnepségen részt vett Kállai Mária megyei kormánymegbízott is.

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a rendőr-főkapitányság rendőri jellegű személygépkocsijainak átlagos életkora 6,8 évről 4,1 évre csökkent. A folyamatos szolgálatellátás biztosítása érdekében a gépkocsikat szállító partnereink 5 évig, vagy 200 000 km futásteljesítményig gyári technológiás szervizhátteret is biztosítanak.

Fotó: JNSZMKH

A gépkocsik a legmodernebb környezetvédelmi és biztonsági követelmények alapján készültek, számos vezetést segítő-támogató rendszer is megtalálható bennük. A járművekhez biztosított mind a nyári, mind a téli gumiabroncs készlet. Maradéktalanul megfelelnek a speciális rendőrségi elvárásoknak is, továbbá lehetővé teszik a rendőrök felszerelésének biztonságos és rendezett elhelyezését. A most beszerzett gépkocsik mindegyike közepes vagy nagy teljesítményű motorral szerelt. A 120-184 LE-s motorteljesítményű járművek a megkülönböztető fény- és hangjelzés egyidejű használata mellett is biztosítják a helyszínre történő gyors eljutást, a dinamikus beavatkozást.

A Mercedes B 220 és a Volkswagen Caddy gépkocsik terheléstől függően automata négykerék meghajtással, míg a Suzuki Vitara gépkocsik külön kapcsolható négykerék meghajtással rendelkeznek, ami a változó út- és terepviszonyok esetén is biztosabb és stabilabb haladást garantál.

A gépkocsikra új típusú, LED technikán alapuló, szöveges feliratok megjelenítésére is alkalmas fényhidak kerültek felszerelésre. Az új fényhíd lehetőséget biztosít arra, hogy a polgárok részére a rendőri intézkedés rövid tartalmát, illetve a közlekedés szempontjából fontos tájékoztató információkat jelenítsen meg – mondta az átadó ünnepségen Urbán Zoltán megyei rendőrfőkapitány.

Fotó: JNSZMKH

Kállai Mária kormánymegbízott megköszönte a megyei rendőr-főkapitányság állományának kiváló munkáját, amelynek eredményeként nőtt a megyében élők biztonságérzete. A rendőr-főkapitányság illetékességi területén csökkent az összes rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma és a lakosság szubjektív biztonságérzetét befolyásoló közterületi jogsértések száma is tovább mérséklődött.

Az önök eredményes munkáját nagymértékben befolyásolhatják a korszerű eszközök, hiszen a gyorsaság, a biztonság, a kiszámíthatóság a legfontosabb tényezők a bűnüldözésben, az esetek felderítésében. Ezt a kiváló teljesítményt tovább növelheti a most átvett 63 szolgálati gépjármű – mondta a megyei kormánymegbízott.

-