Belföld
Növeli duális képzései számát az Óbudai Egyetem
/Óbudai Egyetem Kép: Óbudai Egyetem
2018. január 27.

Mint írták, az Óbudai Egyetem hat karán összesen 371 duális képzési helyre lehet jelentkezni a 2018/2019-es tanévben. A műszaki, informatikai és gazdasági képzéseket a piaci igényekhez igazodó, újszerű oktatási módszerekkel, gyakorlatorientált formában, kreatív labormunkákkal és szoftveres támogatással oktatja az egyetem.

Emlékeztettek: az egyetem duális képzése a székesfehérvári Alba Regia Műszaki Karon indult három éve, 19 meghirdetett gyakornoki hellyel, 2017 szeptemberétől pedig már az intézmény mind a hat karán választhatóvá vált ez a képzési forma.

Réger Mihály, az Egyetem rektora a duális képzési program kezdeti eredményeit biztatónak tartja, a tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy ebben a képzéstípusban részt vevő hallgatók átlagosan egy érdemjeggyel jobbat érnek el a hagyományos képzésben tanuló társaiknál, több kreditet vesznek fel és teljesítenek.

Az Óbudai Egyetem országszerte közel hatvan hazai és multinacionális céggel kötött együttműködést a hallgatók elhelyezkedésének érdekében

A közleményben kitértek arra is: az egyetem 2017-ben létrehozott új képzési helyén, a Salgótarjáni Képzési és Kutató Központban Észak-Magyarországon egyedülálló, modell értékű oktatási rendszer kiépítése zajlik. Ennek első lépése tavaly a műszaki felsőoktatási szakképzés elindítása volt, amelyet idén a mérnökinformatikus alapszak meghirdetése követ. Mindkét szakon a hallgatók a helyi gazdasági szférával szoros együttműködésben folytathatják tanulmányaikat.

A duális helyekre a rendes felvételi eljárásban lehet jelentkezni, további információk az egyetem honlapján érhetők el.
Kapcsolódó cikkek
Varga Mihály: a szakképzés fejlesztése nemzetgazdasági érdek

A duális képzésben részt vevő tanulók gyakorlati képzését végző vállalkozásokat a kormány többféle módon is segíti.

Most adásban
Téma: Megelevenedik Kőbánya története – Népessy Noémi muzeológus, az Óbudai Múzeum igazgatója és Verbai Lajos, a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény vezetője
Ezt követő adásaink