Belföld
Új képzéseket indít az Óbudai Egyetem
Óbudai Egyetem/OPH Kép: Illusztráció, Pixabay
2018. február 2.

Az Óbudai Egyetem a 2018/2019-es tanévben több új alap- és mesterképzést indít Budapesten és vidéki campusain. Az új szakok indításával informatikai, műszaki és agrár területen is tovább erősíti képzési portfólióját a felsőoktatási intézmény. Az Óbudai Egyetem hat karon négy városban csaknem 4600 új hallgatót vehet fel az idei felvételi eljárásban meghirdetett nappali, esti és levelező munkarendű képzéseire - tájékoztatta az intézmény közleményben az OrientPress Hírügynökséget.

A közlemény szerint a 7 féléves mérnökinformatikus alapképzés indul az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési és Kutató Központjában, valamint a Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban, nappali munkarendben, államilag támogatott és költségtérítéses finanszírozási formában. A Neumann János Informatikai Kar kínálta képzés javítja a fiatalok helyben maradásának lehetőségét, a két érintett régió versenyképességét és hozzájárul a helyi munkaerő-piaci igények kielégítéséhez. Az Óbudai Egyetem célja, hogy a gyakorlatorientált képzése során olyan mérnökinformatikusokat képezzen, akik korszerű programozási és szoftvertechnológiai ismeretekkel rendelkeznek, képesek a legmodernebb és legkeresettebb programozási környezetek alkalmazására.

A képzési paletta bővítését jelenti a székesfehérvári Alba Regia Műszaki Kar angol nyelvű, 7 féléves földmérő és földrendező mérnöki képzése, melyet államilag támogatott és költségtérítéses formában hirdettek meg.

Forrás: Pixabay.com

Az Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara a már meglévő ipari termék- és formatervező mérnöki alapszak mellett mesterképzéssel várja a szakterület legkiválóbb művelőit, nappali és levelező munkarendben, államilag támogatott és önköltséges formában.

Az Óbudai Egyetem 6 kara 15 alap- és 14 mesterképzési szakkal, 4 felsőoktatási szakképzéssel, 37 szakirányú továbbképzéssel, 3 doktori iskolával, valamint 371 duális gyakornoki hellyel várja leendő hallgatóit.

Az idei felvételi eljárásban egyébként 4590-en nyerhetnek felvételt az intézmény által meghirdetett nappali és levelező munkarendű képzésekre- áll a tájékoztatásban.

Az új képzésekről további részletek a Felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítésében találhatók.

Kapcsolódó cikkek
Növeli duális képzései számát az Óbudai Egyetem

A 2018/19-es tanévben a korábbinál másfélszer több duális képzési helyet hirdet meg az Óbudai Egyetem – közölte a felsőoktatási intézmény.

Mérnökinformatikus alapképzést indít Salgótarjánban az Óbudai Egyetem

Az alapképzés célja, hogy tovább javítsa a fiatalok helyben maradásának lehetőségét, a régió versenyképességét.

Komoly fejlesztéseket és új szakokat tervez az Óbudai Egyetem

Az intézmény november 23-án ünnepelte megalakulásának 8. évfordulóját.

Most adásban
Téma: Megelevenedik Kőbánya története – Népessy Noémi muzeológus, az Óbudai Múzeum igazgatója és Verbai Lajos, a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény vezetője
Ezt követő adásaink