Kultúra
Megjelentek a Halmos Béla Program pályázatai
Halmos Béla Program Kép: pixabay.com
2018. február 23.

A Halmos Béla Program célja a Hangfoglaló (korábban Cseh Tamás nevét viselő) Könnyűzene Támogató Program mintájára a népzenei utánpótlás támogatása, színvonalas nép- és világzenei produkciók fellépési lehetőségeinek bel- és külföldi népszerűsítésének elősegítése, táncházak programjainak támogatása.

A Halmos Béla Program egyik kiemelt célkitűzése a magyar népzene jelenlétének erősítése a nemzetközi zenei piacon. Magas szakmai színvonalú, nyitott és nyilvános működésű, átlátható, hatékony, integratív és barátságos támogatója a magyarországi és határon túli népzenének, elkötelezett támogatója a hagyományőrzésnek és az élő kulturális tradíciók továbbvitelének. Célja megmutatni, hogy Magyarország izgalmas, dinamikusan változó, érdekes és piacképes folk- és világzenei produkciókat felvonultató ország, amelyre érdemes odafigyelni.

A Halmos Béla Program tehát kimagasló hatékonyságú, mintaértékű állami kulturális mecenatúra-program, melynek jelentős országimázs-építő szerepe is van.


A pályázatokkal, koncertekkel és egyéb nép- és világzenei eseményekkel kapcsolatban részletesebben mostantól a www.halmosbelaprogram.hu oldalon, illetve a program Facebook-oldalán lehet olvasni.