Életmód
„Barlangoljunk!” ‒ március a barlangok hónapja
Magyar nemzeti Parkok/OPH Kép: Pixabay
2018. február 26.

A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti parkok igazgatóságai különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat ‒ írták közleményükben,

Március folyamán mind a kiépített, így kényelmesen bejárható, világító testekkel és korlátokkal ellátott barlangjaink, mind pedig a kiépítetlen, kalandturisztikai barlangjaink megismerésére különleges lehetőségeket biztosítanak a szakemberek az érdeklődők számára.

Az Aggteleki Nemzeti Park legnépszerűbb Baradla-barlangjában egész hónapban 20% kedvezmény, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Pál-völgyi és Szemlő-hegyi barlangjában 10-30% kedvezmény várja a maradandó élményeket keresőket. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban kedvezményes programok sora várja a kicsiket és nagyokat a Szentgáli-kőlikben, valamint a Lóczy- és Csodabogyós-barlangokban. A Duna–Dráva Nemzeti Parkban remek családi programok várhatók – Manótúra az Abaligeti-barlangban vagy akár a Denevérkaland. A Bükki Nemzeti Park családbarát programokkal, ősrégészeti túrákkal, barlangi kalandtúrákkal várja a vállalkozó szelleműeket.

Magyar Nemzeti Parkok

A márciusi tematikus hónap során az élményeket tartogató, különleges barlangi programokon hazánk nemzetközi szinten is egyedülálló barlangjait ismerhetik meg az érdeklődök. A barlangok bemutatása és megismertetése fontos eszköz a sérülékeny természeti értékek megőrzésében.

Részletes információt a lehetőségekről a magyarnemzetiparkok.hu/barlangolas oldalon találhatnak. Az egyéb aktuális információkat keresse a Magyar Nemzeti Parkok Facebook-oldalán vagy követheti Instagramon is.

Következő adásunk
Téma: Finiséhez ért a kőbányai korzó felújítása – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink