Közigazgatás
Új kormányablak nyílt Szolnokon
OPH Kép: Wikipedia
2018. február 28.

Véget ért a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormányhivatal eddigi legnagyobb fejlesztése. A beruházás keretében az egykori szolnoki főiskola régóta üresen álló épülete szinte újjáépült. A városképileg is esztétikus ingatlanban energiahatékonysági korszerűsítés is történt ‒ mondta el Bozó Andrea, a Szolnoki Járási Hivatal vezetője a Rádió Orienten.

2017-ben a „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztése” elnevezésű projekt keretében közel egy milliárd forint támogatási összegből a megyei kormányhivatal 10 épületének korszerűsítése valósul meg.

A projekt hamarosan befejeződik, még zajlanak a munkálatok az Ady Endre út 35-37. alatti ingatlanon, melynek befejezése augusztus végére várható.

Mint Bozó Andrea elmondta: a február 27-én átadott, volt szolnoki főiskola Ady Endre úti épületének nagymértékű átalakítása során 380 millió forintos uniós forrásból energiahatékonysági fejlesztés, valamint 1 milliárd 50 millió forintos hazai forrásból az épület szinte teljes átalakítása történt meg.

A munkálatok befejezését követően a Szolnoki Járási Hivatal öt osztálya költözött át az új korszerű épületbe 182 munkatárssal, és itt nyílt meg a város harmadik és egyben a Széchenyi István körúti után a megye második legnagyobb ormányablaka.

A Kossuth téren található, városközponti 5 munkaállomás kevésnek bizonyult a nagy ügyforgalom mellett, ezért volt szükség az új kormányablakra ‒ magyarázta a szakember, kiemelve, a kormányablakok népszerűek, és töretlenül élvezik az ügyfelek bizalmát. A most nyílt kormányablakban 12 munkaállomás és 2 fotobox áll az ügyfelek rendelkezésére. A beruházás során kiemelt szerepet kapott az akadálymentesítés is ‒ hívta fel a figyelmet Bozó Andrea.

A hivatalvezető arra is kitért, a Szolnok Járási Hivatal megalakulása óta kiváló kapcsolatot ápol a szolnoki önkormányzattal is, amely elkötelezetten segítette a járási hivatal elhelyezését, az együttműködés pedig azóta is töretlen, rendkívül jó kapcsolatot ápol a két szervezeti egység, ami jelentősen megkönnyíti bizonyos esetekben az ügymeneteket (jellemzően például az építésügyi hatósági területeket érintő kérdésekben).

A kormányhivatal a korszerű ügyintézés megvalósítására a kormányhivatal elképzelését a kormány támogatta és biztosította is hozzá a forrást, emellett pedig a kormányhivatal és az önkormányzat már említett kiváló partneri kapcsolata is hozzájárult ahhoz, hogy a terv megvalósulhatott ‒ mutatott rá a hivatalvezető, hozzátéve, az ügyfelek és a járási hivatal munkatársai egyaránt örömmel vették birtokba a korszerűsített épületet.

A Hatósági, az Építésügyi és Örökségvédelmi, valamint a Gyámügyi és Igazságügyi Osztályokon egyébként már február 14-én megkezdődött az ügyfélfogadás, 21-étől pedig a Foglalkoztatási, Egészségbiztosítási Osztály és az új Kormányablak is fogadja az ügyfeleket.Kapcsolódó cikkek
A megye legnagyobb kormányablaka nyílik Szolnokon

A tervek szerint február 27-én adják át a Szolnoki Járási Hivatal új épületét, melyben a megye legnagyobb kormányablaka fog működni.

-