Kultúra
Liszt Ferenc szobrot avattak a reptéren
Miniszterelnökség Kép: MTI/Kovács Tamás
2018. április 5.

Latorcai Csaba avatta fel Kolodko Mihály ungvári szobrászművész Liszt Ferenc alkotását, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Miniszterelnökség helyettes államtitkára emlékeztetett arra, hogy Magyarország Kormánya méltóképpen emlékezett meg 2011-ben Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából.

A számtalan zenei és kulturális rendezvények mellett, a zeneszerző és zongoraművész nevére keresztelték Magyarország legfontosabb és legforgalmasabb légikikötőjét, adózva Liszt Ferenc, az egyetemes zenetörténelemben lefektetett munkássága előtt.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy soha nem látott ütemben nőtt az utas- és teherforgalom a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a tavalyi évben több mint 13 millió főre emelkedett az utas szám. A Magyar Kormány lezárta határait, nemet mondott az illegális bevándorlásra, Magyarország Európa legbiztonságosabb országa. Ennek oka, hogy Magyarország vonzó úti cél lett a turisták körében, egyre többen utaznak hazánkba. A megnövekedett utas- és teherforgalmat szem előtt tartva, a kormány kiemelten fontosnak tarja a reptér korszerűsítését, infrastruktúrájának bővítését.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fejlesztésére több mint 50 milliárd forintot fordít a kormány, amelynek eredményeképpen – többek között- bővülnek a reptéri parkolóhelyek száma, a légikikötő közelében megkezdődött a reptéri szálloda építése. A tavalyi évtől közvetlen autóbusz-járatot indult a Deák Ferenc tértől a reptérig, jelentősen megkönnyítve a termináltól a belvárosba tartó utasok dolgát. A Magyar Kormány nem csupán légikikötőként tekint a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, hanem az ország egyik legfontosabb állomására: „bejárat” több mint 13 millió embernek Budapestre, Magyarországra, Európa legbiztonságosabb országába.

Kapcsolódó cikkek
Közel az egymillióhoz a reptér forgalma

Tízéves csúcsra bővült a januári utasforgalom a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Most adásban
Téma: Pályázat a fogyatékossággal élő, családjukat otthon gondozó segítőszervezeteknek; Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztései – Latorcai Csaba János közigazgatási államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ezt követő adásaink