Közigazgatás
Vállalkozni vágyók pályázhatnak Tolnában
Tolna Megyei Kormányhivatal Kép: Pixabay
2018. április 12.

A Tolna Megyei Kormányhivatal ismét pályázatot hirdet az álláskeresők vállalkozóvá válásának elősegítésére. A támogatás célja a legalább egy hónapja nyilvántartott álláskeresők, illetve rehabilitációs ellátásban részesülő személyek vállalkozói készségének, hajlandóságának előmozdítása, saját vállalkozás, illetve vállalkozói tevékenység beindítására való ösztönzése beruházási célú támogatással.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. május 14.

A pályázatot a részletes pályázati egységcsomagban foglaltak szerint kell összeállítani, amely térítésmentesen vehető át a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályán, ahol a pályázattal kapcsolatban további információ kérhető a 74/505-680-as telefonszámon, illetve kinyomtatható a www.kormanyhivatal.hu/hu/tolna honlapról.

A pályázatok elbírálásáról a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály vezetőjének szakmai javaslatára a kormánymegbízott mérlegelési jogkörben, a pályázat beérkezésének napjától számított legfeljebb 30 napon belül dönt. A támogatási döntésről a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály írásban értesíti a pályázót a döntés meghozatalát követő 15 napon belül.

A fentiek mellett hathavi, a minimálbér összegének erejéig terjedő vissza nem térítendő támogatás is igényelhető, melyet az álláskereső lakó-, tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán lehet kérelmezni.

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok megtekinthetők itt.


-