Külföld
Szakértő: Szíriában célzott akciót hajtottak végre
MTI Kép: wikipedia.hu
2018. április 14.

A szíriai légicsapás-sorozat "jól láthatóan" precíziós akció volt, úgy hajtották végre, hogy orosz katonák és orosz fegyveres erők berendezései ne sérüljenek meg - mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő szombaton reggel az M1 aktuális csatornán.

Az amerikai, brit és francia erők szombatra virradóra közös hadműveletet hajtottak végre szíriai célpontok ellen arra válaszul, hogy a szíriai kormányerők egy hete a kelet-gútai Dúmában vélhetően vegyi fegyverrel követtek el támadást.

A szakértő szerint a nyugati szövetségesek számára az üzenet volt a legfontosabb Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjének.

Többen ugyanis attól tartottak, hogy nemzetközi konfliktus alakulhat ki a nagyhatalmak között - mondta.

Kapcsolódó cikkek
Légicsapásokat hajtottak végre a szír kormányerők ellen

Donald Trump helyi idő szerint péntek este 9 órakor bejelentette, hogy elrendelte a légicsapások megindítását a szíriai kormányerők ellen.

Következő adásunk
Téma: Középpontban a magyar vidék - kerekesztal-beszélgetés – Béres András, a Hermann Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezetője, Goda Pál a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet megbízott igazgatója, valamint Sáringer-Kenyeres Tamás, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnöke
Ezt követő adásaink