Közigazgatás
Kormányablak nyílik Simontornyán
OPH Kép: kormany.hu
2018. május 7.

Hamarosan új integrált ügyintézési pont nyílik Tolna megyében, Simontornyán. Az épületben – mivel az nem a város központjában található – lesz postapont is az ügyfelek 100 százalékos kiszolgálása érdekében – mondta a Rádió Orientnek korábban Horváth Kálmán kormánymegbízott.

Az erre szolgáló épületet Simontornya településtől kapta meg a kormányhivatal és 50 millió forintos saját hazai forrásból újították fel – mondta a hivatalvezető. Mivel azonban az épület nem a település központjában található, ezért postapontot is kialakítanak az állampolgárok minél egyszerűbb kiszolgálása érdekében.

A kormányablak minden szükséges infrastrukturális feltételnek meg fog felelni

– szögezte le Horváth Kálmán.

A kormánymegbízott fontosnak tartja az ügyintézők folyamatos képzését, hiszen mint arra emlékeztetett, ma már közel 1600 ügyet lehet intézni a kormányablakokban, s ezek ellátásához valamennyi kollégának naprakész információval kell rendelkeznie.

Tovább kell erősíteni az ügyfél centrikusságot, ennek érdekében törekedni kell arra, hogy a kollégák magas színvonalon szolgálják ki az ügyfeleket

– mutatott rá.

Amiben még van javítani való, az helyi szinten az infrastrukturális eszközök és az eszközpark, de országos szinten vannak még lehetőségek az állami rezsicsökkentésben is – emelte ki. Hozzátette: a Tolna Megyei Kormányhivatalra nagy feladatok fognak hárulni Paks II beruházás tekintetében is.

Horváth Kálmán fontosnak tartja, hogy ne csak a kormányhivatali épületek, hanem valamennyi járási hivatal épülete korszerű legyen.

Éppen ezért két ütemben újították fel a megyében található valamennyi közigazgatási funkciót betöltő épületet, eddig összesen több mint kétmilliárd forint értékben.


Kapcsolódó cikkek
Komoly vetéskár keletkezett Tolnában

Több mint kétezer hektáron pusztultak ki Tolna megyében őszi vetésű növények.

Irodalmi és népzenei hagyományokat tanítanak Tolna megyei falvakban

Irodalmi, népzenei és képzőművészeti hagyományok "visszatanításával" kezdődik közösségerősítő program nyolc, a Sióhoz közel fekvő településen.

Vállalkozni vágyók pályázhatnak Tolnában

A támogatás célja a legalább egy hónapja nyilvántartott álláskeresők ösztönzése beruházási célú támogatással.

Csökkent az álláskeresők száma Tolna megyében

Míg tavaly a nyilvántartott álláskeresők a gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya 8 százalék körül volt, addig idén már 6 százalék alatt van.

Új ügyeleti központ létesül Szekszárdon

A Tolna Megyei Kormányhivatal régóta kereste annak lehetőségét, hogy a belvárosi ingatlan miként szolgálhatná a lakosokat.

Az ügyfelek kedvelik a járásszékhelyeken megnyílt adóügyi pontokat

Tolna megyében a 6 járási hivatalból 4 érintett az adóügyi feladatok ellátása kapcsán ‒ közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

-