Külföld
Az államadósságra figyelmeztette Olaszországot Brüsszel
Euronews Kép: Pixabay
2018. május 24.

A felelős gazdálkodásra figyelmeztette az új olasz kormányt az Európai Bizottság. A brüsszeli testület a napokban tette közzé 2018-as, a következő 12-18 hónapra szóló országspecifikus gazdasági ajánlásait az Európai Uniós tagállamoknak.

Eszerint Európa egészének gazdasága egy évtizede nem látott ütemben bővül, és bár a következő két évben lassul, de erős marad, magas foglalkoztatottsággal és növekvő befektetésekkel ‒ számolt be az Euronews.

A hivatalba lépő olasz kormánynak csökkentenie kellene a magas államadósságot, mert Róma esetleges pénzügyi instabilitása kihathat az egész euróövezetre

‒ mondta Valdis Dombrovskis pénzügyi stabilitásért felelős biztos.

Az olasz gazdaság állapotát taglaló jelentés a belföldön már meglévő aggodalmakat erősítette fel, noha bizottsági tisztviselők szerint Brüsszel nem tervez semmilyen eurózónán belüli eljárást Róma ellen a magas államadósság miatt. Többen ugyanakkor sötét jövőt festenek, mivel a közös kormányzást tervező két párt egyike adócsökkentést, a másik pedig az állami kiadások növelését irányozta elő.

Most adásban
Téma: Hogyan kell kezelni a munkavállalók adatait? GDPR a foglalkoztatásban – Balogh Gyöngyi főosztályvezető, Adatvédelmi Főosztály, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Ezt követő adásaink