Kultúra
Holnap startol a jubileumi Havanna Ünnep
OPH Kép: Facebook
2018. május 23.

A XX. Havanna Ünnep május 24-én kezdődik és május 26-ig tart a Kondor Béla Közösségi Házban és az intézmény melletti szabadtéri színpadon. Az első, csütörtöki napon a gyógyításé és a fejlesztésé lesz a főszerep, pénteken a táncról szól a legtöbb program, míg a szombati nap a könnyed szórakozásé, az eseményt pedig tűzijáték zárja.

Mondhatjuk, hogy a kerület egy tradicionális eseménye a havanna ünnep, hiszen idén lett 2 évtizedes – ez pedig elég hosszú idő ahhoz, hogy szervesen beépüljön az esemény a kerület közösségi életébe.

Galgóczy Zoltán, Pestszentlőrinc-Pestszentimre alpolgármestere a Rádió Orienten arról beszélt, hogy már annak idején, amikor a rendezvényt először megrendezték, része volt az alapelgondolásnak a tradícióteremtés. Az immár két évtizedes múltra visszatekintő Havanna Ünnep hagyománnyá vált, amit minden évben nagyon várnak a lakóközösség tagjai,.

Az alpolgármester kiemelte, a közel 20 000 fő számára otthont adó Havanna-lakótelep tulajdonképpen kerület a kerületben, így a közösségépítésben is nagy jelentősége van egy ilyen, kulturális és gasztrokulturális alkalomnak. Számos intézmény ‒ óvodák, iskolák ‒ működik a lakótelepen, ez számukra is kiváló alkalom, hogy megmutassák magukat.

Szakmai programokkal indul a rendezvény 24-én csütörtökön: Hallod? Érted? Mondd utánam! címmel beszéd és nyelvi fejlesztésről esik majd szó, a Somogyi László Szociális Szolgálat szakemberei az időskori demenciáról tartanak előadást, illetve a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház III. Pszichiátriai Rehabilitációs Osztályának nyílik meg egy május 31-ig megtekinthető kiállítása.

A második napon, pénteken a tánc világnapjához igazodva a tánc és a mozgásművészetek kerülnek a fókuszba. A délelőtt során kézműves programok és ügyességi játékok várják a legkisebbeket, és további szakmai bemutatókra is sor kerül, többek között lesz tűzoltósági, katasztrófavédelmi és polgárőrsági járműbemutató is. Délután során a „Szívügyünk a tánc” címmel a kerület táncegyüttesei mutatkoznak be, többek között fellép a Kolibri és a Botafogó Táncegyüttes, a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola Bokréta és Pántlika tánccsoportja,, de láthatják majd a NEWDANCEWORLD HipHop Dance School előadását is.

Szombaron reggel 9-től szabadtéri főzőverseny lesz, a gyerekeknek arcfestéssel, ugrálóvárral és kézműveskedéssel, a nap további részében pedig a kutyáké a főszerep.

Természetesen az idősebb korosztálynak is a kedvére tesznek: Fényes György Magyar Aranyérdemkeresztes nótaénekes szórakoztatja majd a hallgatóságot.

Rendkívül színes és gazdag programkínálattal készülnek tehát a szervezők, akik arra is ügyeltek, hogy minden korosztály igényeit kielégítsék. Így a fellépők között ott lesz Deniz, Zalatnay Cini is, és lesz Emelet Projekt Nagykoncert is ‒ mondta el Galgóczy Zoltán.


Téma: XX. Havanna ünnep
Vendég: Galgóczy Zoltán alpolgármester
A műsort vezeti: Horogszegi Erika
Most adásban
Téma: Hogyan kell kezelni a munkavállalók adatait? GDPR a foglalkoztatásban – Balogh Gyöngyi főosztályvezető, Adatvédelmi Főosztály, Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Ezt követő adásaink