Külföld
Jó esély van az USA‒Észak-Korea csúcstalálkozóra
Twitter/MTI Kép: Reuters
2018. május 26.

Nagyon gyümölcsöző megbeszélések folynak Észak-Koreával a csúcstalálkozó megtartásáról ‒ közölte pénteken este Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök.

Mikroblog-bejegyzésében Trump leszögezte: ha megtartják a tervezett csúcstalálkozót az észak-koreai vezetővel, akkor arra valószínűleg az eredeti időpontban és helyszínen, azaz

június 12-én Szingapúrban

kerül sor.
„De ha szükséges, akkor ezen időpont után is megtarthatjuk” ‒ utalt a várható csúcsra az amerikai elnök.

twitter.com/realDonaldTrump/status/1000174070061813761

Pénteken bizakodónak mondta magát a csúcs megtartását illetően James Mattis védelmi miniszter is, aki a dán védelmi miniszterrel tartott washingtoni megbeszélései után újságírói kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy a diplomaták egyeztetéseinek köszönhetően a csúcstalálkozó talán mégis megtartható.

Az amerikai külügyminisztérium közleményben tudatta, hogy Mike Pompeo külügyminiszter és Kang Kjung Va dél-koreai külügyminiszter szintén arról egyeztetett, hogyan lehetne megteremteni „a párbeszéd folytatásához szükséges feltételeket”.

Kapcsolódó cikkek
Trump-Kim Dzsong Un találkozó: „Majd meglátjuk mi történik”

Washington és Phenjan között folynak a megbeszélések, még az is lehet, hogy megtartják az eredetileg tervezett találkozót.

Következő adásunk
Téma: Félszáz cég várta a munkavállalókat a fővárosi állásbörzén – Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára és György István kormánymegbízott, Budapest Főváros
Ezt követő adásaink