Közigazgatás
Kevesen használják még az e-ügyintézést Jász-Nagykun-Szolnok megyében
OPH Kép: pixabay.com
2018. június 6.

Noha fél éve működik a szolgáltatás, egyenlőre csupán több mint félezren éltek az e-ügyintézéssel a megyében – közölte a Rádió Orienten Molnárné Nagy Csilla, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Jogi, Humánpolitikai és Koordinációs Főosztály főosztályvezetője.

Jász-Nagykun- Szolnok megyében e -papíron május végéig több mint 600 kérelem érkezett be a munkatársakhoz.

Ezek jelentős része gazdálkodó szervezetektől származik, a magánszemélyek nehezen barátkoznak meg a lehetőséggel, igaz számukra nem kötelező az e-ügyintézés. A kérelem beérkezésével jelentős időt spórol az ügyfél, az egy évvel korábbi állapothoz képest napokkal rövidülhet az ügyintézés folyamata – hangsúlyozta a szakember.

E-ügyintézésre jelenleg kétféle módon van lehetőség a kormányhivatalnál: az egyik a honlapról letölthető ÁNYK nyomtatvány, a másik az e-Papír, amelyet az ügyfelek az epapir.gov.hu weboldalról érhetnek el ügyfélkapus azonosítást követően. Molnárné Nagy Csilla szerint a felület ügyfélbarát módon lett kialakítva, a kormányhivatali ügyek tematikus csoportosításban jelennek meg, a problémáit az állampolgár szabadszöveges mezőben írhatja le.

Mint azt a főosztályvezető elmondta, a kormányablak ügyintéző kollégák szívesen állnak az ügyfelek rendelkezésére, pár perc alatt megmutatják a felület használatát.

„Az első évet próbaidőnek tekintjük, ebben az értelemben rugalmasan állunk hozzá az ügyfelekhez” – hangsúlyozta Molnárné Nagy Csilla.

Téma: Az e-ügyintézés tapasztalatai a megyében
Vendég: Molnárné Nagy Csilla főosztályvezető, Jogi, Humánpolitikai és Koordinációs Főosztály
A műsort vezeti: Kecskés Noémi
Kapcsolódó cikkek
Megújulás és stabilitás Jász-Nagykun-Szolnok megyében

A megyei kormányhivatal munkájában összefogottabb, koordináltabb működés tapasztalható.

17 milliárdból fejleszthetik Jász-Nagykun-Szolnokot

17 milliárd forint támogatás jut Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai fejlesztéseire - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.