Kultúra
Műfordítók találkoznak a PIM-ben
PIM Kép: Pixabay
2018. június 7.

A Petőfi Irodalmi Múzeum a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvánnyal együttműködésben szervezi meg 2018. június 8–10. között A Magyar Irodalom V4-es Fordítóinak Találkozóját, melyre Lengyelországból, Szlovákiából, valamint Csehországból érkeznek műfordítók.

A találkozó célja, hogy a szakmai programok mellett lehetőséget biztosítson az idelátogató 34 műfordítónak az egymással és az – adott hétvégén igen felpezsdült – irodalmi élettel való találkozásra; hogy részt vehessenek az Ünnepi Könyvhét és a Margó Fesztivál programjain is.

A PIM az Arany János-emlékév keretében tavaly júniusban szervezte meg A Magyar Irodalom Fordítóinak Találkozóját, melyre száz műfordító érkezett különböző országokból, idén áprilisban pedig a magyar irodalom francia és német fordítóit látta vendégül. A jelenlegi, V4-es országokra fókuszáló találkozó a harmadik a sorban.

A szakmai programok keretében június 9-én, szombaton a résztvevő műfordítók és meghívott irodalmi szakemberek részvételével a PIM Vörös-termében zajlanak majd kerekasztal-beszélgetések.

Most adásban
Téma: Megelevenedik Kőbánya története – Népessy Noémi muzeológus, az Óbudai Múzeum igazgatója és Verbai Lajos, a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény vezetője
Ezt követő adásaink