Közigazgatás
Galgamácsán járt legutóbb a kormányablak busz
Pest Megyei Kormányhivatal/OPH Kép: Pest Megyei Kormányhivatal
2018. június 11.

Sikeres volt a kormányablak busz kitelepülése Galgamácsára, ahol június 8-án vehették igénybe a mobil kormányablak szolgáltatásait az ügyfelek - közölte a Pest Megyei Kormányhivatal.

A kormányhivatal szakemberei a galgamácsai polgármesteri hivatal előtt június 8-án, péntek reggeltől kora délutánig fogadták az ügyfeleket – mondta el Bőhm András, az Aszódi Járási Hivatal vezetője. A járásvezető kiemelte: A rendszer tökéletesen működött, semmilyen fennakadás, technikai probléma nem volt.

A legtöbben személyigazolvány, valamint a vezetői engedély ügyintézése miatt fordultak a kormányablak busz ügyintézőihez, de volt, aki ügyfélkaput nyitott vagy diákigazolványt csináltatott.

Bőhm András hozzátette, az ügyfelek nagyon pozitívan fogadták a kezdeményezést, akik jellemzően a településről érkeztek. Voltak, akik az előzetes hirdetések alapján vették igénybe a szolgáltatásokat, de olyan is volt, aki más ügyintézés után jelent meg és használta ki a lehetőségeket.

Dobos Zsuzsanna, a kormányhivatal ügyfélszolgálati osztályának vezetője elmondta, a Pest Megyei Kormányhivatal „okos” járművét olyan eszközökkel szerelték fel, amelyekkel szinte bárhol képes az ügyintézésre, mivel a legfontosabb adatbázisokhoz az adatátvitelt az MVM internet LTE hálózata biztosítja. A kormányablak buszban többek között személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésre van lehetőségük helyben az ügyfeleknek. A kisbuszban a diákigazolványhoz szükséges NEK adatlap is igényelhető és ügyfélkaput is lehet nyitni – tette hozzá az osztályvezető.

A tervek szerint a Pest Megyei Kormányhivatal kormányablak mobil ügyfélszolgálata járni fogja megyét,

a nyáron megyei fesztiválokon, és számos megyei rendezvényen lehet majd találkozni vele.
Következő adásunk
Téma: Finiséhez ért a kőbányai korzó felújítása – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink