Kultúra
Június 17-től indul a PIM Nyári Fesztivál feat. V4
PIM/OPH Kép: PIM
2018. június 11.

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) Nyári Fesztiválja ebben az évben a magyarországi V4 elnökség lezárásaként a művészet segítségével erősíti ezt a közösséget - közölte az intézmény az OrientPress Hírügynökséggel.

Az első hétvégén dzsesszkoncerteké lesz a színpad magyar és lengyel formációk, szlovák vendégfellépők közreműködésével, az udvarban pedig a látogatók a térség étel és ital kínálatából válogathatnak: cseh és szlovák sörök, magyar borok és fröccsök, valamint a lengyel vodka mellé sztrapacskát vagy sült kolbászt kínálnak.

A következő estén az érdeklődők megismerkedhetnek a csehek egy nagyszerű alakjával is, egy irodalmi esten Jára Cimrman elévülhetetlen érdemeiről hallhatnak előadásokat, magyar vonatkozású emlékek után kutatva.

A Múzeumok Éjszakáján nyüzsgő balatoni stranddá változik az udvar. A PIM nyári kiállításához kapcsolódva idézik a közös múlt emlékeit: a nagyszínpadon rock zenekar játszik majd, míg az udvaron felolvasások, a termekben tárlatvezetések színesítik az estét.

A Nyári Fesztivál során az Európai Reneszánsz Tisztelői Együttes tagjai heti találkozójukat a PIM udvarán tartják majd, és a kertmoziban vetített cseh filmklasszikusok között is lesz olyan, ami az ő nevéhez fűződik.

A fesztivált komolyzenei hangversenyek zárják, mindkét alkalommal a fellépő együttesek a régió neves zeneszerzőinek műveiből válogattak, hogy bizonyítsák, a zene határokon átívelve mindannyiunkat összeköt.

Kapcsolódó cikkek
A PIM-nek nyílt kiállítása Párizsban

Június 7-én nyílik meg a Párizsi Magyar Intézetben a Petőfi Irodalmi Múzeum Írói fogások című kiállítása.

Műfordítók találkoznak a PIM-ben

2018. június 8–10. között rendezik meg A Magyar Irodalom V4-es Fordítóinak Találkozóját.

Most adásban
Téma: A közszolgálati életpálya modell – Kovácsné Szekér Enikő főosztályvezető, Közszolgálat-fejlesztési és Stratégiai Főosztály, Belügyminisztérium
Ezt követő adásaink