Életmód
Kívülről is színesebb lett az állatkert 
A Fővárosi Állat- és Növénykert Kép: Let’s Colour Településszépítő Egyesület
2018. június 12.

Közösségi összefogással, több mint száz önkéntes bevonásával festették ki a Hungária körúti felüljáró összesen száznegyven méter hosszú járdahatároló falát, hogy a színek erejével mutassák meg, az Állatkertben milyen „állati jó helyek” találhatók. A Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint a Let’s Colour Településszépítő Egyesület közös vállalkozásában született hatalmas falfestmény a városképben, maga a fal az állatok életminőségében hoz előrelépést.

Az állatkert kezdeményezésére a Budapest Közút Zrt. egy új, 90 méteres szakasszal bővítette a Hungária körúti felüljáró régebbi járdahatároló falát. Az új falszakasz a közeli Állatkert lakóinak védelmében nagy előrelépés: több ezer állat, közel kétszáz dolgozó és a látogatók tömegei számára jelent a közlekedési zaj- és porszennyezéssel szemben a korábbiaknál nagyobb védelmet. A vállalkozás jó példa arra, hogyan lehet valami egyszerre hasznos és esztétikus, a kerítésen megelevenedő egzotikus állatok azt a dinamikus és színes világot elevenítik meg a naponta arra haladó sok ezer áthaladó autós számára, amelyet az állatkerti látogatók nap mint nap megtapasztalhatnak.

Széleskörű összefogás a színesebb mindennapokért

A frissen átadott felület a városkép szempontjából is új színt hozott a budapesti közlekedés életébe, a falfelület ugyanis egy hatalmas oroszlánt és más állatokat, növényeket ábrázoló mintázatot kapott. A 140 méter hosszú alkotás létrejöttének körülményeiben is különleges: igazi közösségi összefogás eredményeként, a résztvevő szakmai szervezetek áldozatos előkészítési munkája után több mint 100 önkéntes dolgozott a megvalósításon.

Következő adásunk
Téma: Finiséhez ért a kőbányai korzó felújítása – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink