Kultúra
Három napig tart a vigadalom Kőbányán
Kőbánya Önkormányzata/ OPH Kép: wikipédia
2018. június 14.

Hagyományos, 3 napos ünnepség, mulatság, szórakozás és különleges kulturális programok lesznek Kőbánya védőszentje – Szent László – tiszteletére a Szent László téren, a Szent László Templom kertjében június 22-től 24-ig - tájékoztatott a Kőbánya Önkormányzata.

Lesz itt mindenféle kellemes és hasznos, kulináris, kulturális, zenei és sportos program kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. Vásári hangulat és forgatag, előadások, játék és szórakozás, amit látni és hallgatni érdemes - írják közleményükben.

A szervezők programajánlója:

Weninger Varga Ilona – Üdvözlégy, kegyelmes Szent László király! ikonkiállítás,

Szent László falképek Székelyföldön kiállítás, Lúdas Matyi – vásári komédia,

A Padlás-musical, Polyák Lilla – Mary Poppins gyermekkoncert, DuoTrixx zsonglőr - bohóc show, Dér Heni koncert, Early Morning együttes jazz koncert,

Rippel Brothers Show, Edda Művek koncert, Varázslatos Zenevonat - interaktív gyermekkoncertek, Malek Andi és az Eszement Gyerekbanda koncert, Szellemi turbólyuk - Stand Up Comedy Trabarnával, Egyházi Géza – musical dallamok,

Tutta Forza Zenekar koncertje, Kerekes Band koncert

A programok között szerepel a Conti Kápolna megtekintése, Szent László Templomban toronyjárás, rendhagyó buszos városnézés idegenvezetővel, „Élménytúra” a híres kőbányai pincerendszerben. Kevesen tudják, hogy Kőbánya köveiből építették többek között a Citadellát, a Mátyás templomot és a Halászbástyát is.

A sportolni, futni vágyóknak idén is lesz erre lehetőségük vasárnap, különböző kategóriákban: ovis-sulis futás, családi futás, 5 és 10 km-es futás, félmaraton távokon.

A gyerekeknek a 3 napos ünnepség alkalmával folyamatosan külön foglalkozások, interaktív programok és előadások is lesznek.

A rendezvény ingyenes.

-