Kultúra
Ősszel is folytatódik a robotprogramozó tanfolyam a XI. kerületben
OPH Kép: pixabay.com
2018. július 10.

Immár két éve tanfolyami keretek közt ismerkedhetnek a robotprogramozással az újbudai diákok a XI. kerületi önkormányzat jóvoltából – mondta Janurik Lajos, az Újbuda SMART 11 Üzemeltető és Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Nagy az érdeklődés a robotprogramozás iránt a XI. kerületben. A kurzust az Újbuda Smart 11 Nonprofit Kft. és a Gyerekakadémia közös szervezésében, két évvel ezelőtt indították. Az első félévben 200-an jelentkeztek a tanfolyamra, a lemorzsolódás után 160-170 fő az állandó résztvevők száma – részletezte Janurik Lajos. A szakember hozzátette: a programban az összes újbudai iskola részt vesz. A kurzusokra negyedikes-ötödikes, valamint hatodikos-hetedikes-nyolcadikos diákok jelentkezhetnek. Az oktatás a LEGO MINDSTORMS EV3 robotok segítségével valósul meg.

A szakkör meglehetősen költséges, de a kerületi gyermekek számára a részvételi díj 80 százalékát megtéríti az önkormányzat, ezzel lehetőséget teremtve olyan családoknak is, amelyek önerőből nem tudták volna vállalni a képzés díját.

Janurik Lajos kitért arra is, hogy az áprilisban Kecskeméten megrendezett Robotprogramozó Országos Csapatversenyen három újbudai csapat is kiemelkedő eredményt ért el.

Az ügyvezető igazgató úgy véli,

a robotprogramozás megalapozza a gyermekek karrierdöntéseit, de az algoritmikus gondolkodás és a kommunikációs készség fejlesztésére is jó eszköz.
Téma: Díjazták a legjobb újbudai robotprogramozókat
Vendég: Janurik Lajos ügyvezető igazgató, Újbuda SMART 11 Üzemeltető és Fejlesztő Nonprofit Kft.
A műsort vezeti: Kecskés Noémi
Kapcsolódó cikkek
Tervek felett teljesít az újbudai POKET

Az olvasásélmény visszahozása érdekében találták ki a POKET projektet, azaz, hogy országszerte, főleg közlekedési csomópontoknál könyvautomatákat helyeznek ki.

„Ottlik-kert” címen nyílt tervpályázatot hirdetett Újbuda

Új közösségi teret alakítanak ki a Bukarest utcai buszvégállomás környezetében.

Közösségi piknikre várják az újbudai lakosokat

Június 7-én és 14-én minifesztivált szervez a B32 Galéria és Kultúrtér az XI. kerületi Gárdonyi téren.

Következő adásunk
Téma: Tisztaságot Újbudán című akció tapasztalatai – Várhegyi Krisztián referens, Városüzemeltetési Osztály
Ezt követő adásaink