Gazdaság
Csillapodik a sörpánik
infostart.hu Kép: REUTERS/Kai Pfaffenbach
2018. július 11.

Magyarországon nem fenyeget a sör és a szénsavas üdítők hiánya - olvasható az infostart.hu-n.

Az élelmiszeripari szakértők szerint az elmúlt évtized legnagyobb szén-dioxid-krízisét éljük, a helyzetet pedig súlyosbítja, hogy nyár van és zajlik a labdarúgó-világbajnokság, amikor lényegesen több sört isznak az emberek. Nagy-Britannia legnagyobb pubhálózata bejelentette, hogy egyes sörfajtákból már nincs elég náluk, miután az elmúlt hetekben kialakult szén-dioxid-hiány továbbra is sújtja az élelmiszeripari és az italszektort.

Forrás: Pixabay.com

A Világgazdaság utánajárt, hogy itthon mi a helyzet, és kiderült, aggodalomra nincs ok: bőven jut ipari és élelmiszeripari szén-dioxid a magyarországi piacra, annak ellenére, hogy a gázból Nyugat-Európában épp hiány van. Kedvező helyzetünk annak köszönhető, hogy

a hazai föld mélye rejti a világ egyik legnagyobb szén-dioxid-kincsét,

így a felhasználók nem függenek attól, hogy jutnak-e szén-­dioxidhoz a vegyipari nagyvállalatok hulladékgázaiból.

A magyarországi kínálati oldalt két cég, a Linde Magyarország Zrt. és a Messer Hungarogáz Kft. képviseli. A Linde szén-dioxid-termelése Répcelakon, a Messeré a Sárvár melletti Ölbőn zajlik.

Kapcsolódó cikkek
Hogyan ideális meccset nézni?

Aki sokat ül a televízió előtt a labdarúgó világbajnokság során, nem árt, ha megfogad pár tanácsot, ha nem szeretné, hogy károsuljon a szeme. 

Következő adásunk
Téma: Tisztaságot Újbudán című akció tapasztalatai – Várhegyi Krisztián referens, Városüzemeltetési Osztály
Ezt követő adásaink