Kultúra
Katedrán az ifjúsági EU biztos
BME!OPH Kép: gyerekegyetem.bme.hu
2018. július 11.

Július 12-én újabb taggal bővül a BME Gyerekegyetem előadói gárdája, Navracsics Tibor személyében. Az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa interaktív előadással készül a közel 300 táborozó gyerek számára, akik július második hetében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem falai között ismerkedhetnek meg a műszaki tudományok világával az idén negyedik alkalommal megrendezett Gyerekegyetemen.

Új vendégelőadó nyitja meg a BME tudományos gyermektáborának csütörtöki napját. Navracsics Tibor EU biztos is egyike azoknak a szakembereknek, akik részt vesznek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem korai edukációs programjában. Az ország első Gyerekegyetemének keretében főként egyetemi oktatókból álló tapasztalt előadói gárda vezeti be az általános iskolás gyerekeket a reál tantárgyak és műszaki tudományok izgalmas világába július első két hetében. A tábor a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvend, többéves a várólista a szabad helyekre.

A résztvevők – több mint 600 általános iskolás gyermek - az idei Gyerekegyetem keretében is érdekes előadásokon vehetnek részt és olyan népszerű technológiák működésébe nyerhetnek bepillantást, mint a mesterséges intelligencia, a robotika, az önvezető autók világa, de megismerhetik a fizika és a botanika titkait is. A táborozó gyerekek az érdekes előadások mellett izgalmas kísérleteket is végezhetnek kis létszámú csoportokban. A tábor elsődleges célja a szervezők elmondása szerint az, hogy már az iskolás kor kezdetén megismertesse és meg is szerettesse a gyermekekkel a reál tantárgyakat, mindezt játékos, barátságos légkörben és saját tapasztalatok szerzését biztosítva a diákok számára. A rendezvény 2015 óta tartó töretlen sikere miatt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a nyári tábor végeztével is gondoskodik „mini hallgatóiról”: a szervezők az év során további előadássorozatokkal kedveskednek a tábor résztvevői számára, a Gyerekegyetem Plusz keretében

BME Gyerekegyetem honlap: http://gyerekegyetem.bme.hu

Következő adásunk
Téma: Tisztaságot Újbudán című akció tapasztalatai – Várhegyi Krisztián referens, Városüzemeltetési Osztály
Ezt követő adásaink