Kultúra
Eseménydús tanévet zárt a Kőbányai Zenei Stúdió
OPH Kép: Kőbányai zenei Stúdió hivatalos facebook oldala
2018. július 16.

Ősszel folytatódik a Debreceni Egyetem könnyűzenei kurzusa, amelyet a Kőbányai Zenei Stúdióval közösen indított el. Nyáron pedig a kőbányai intézmény növendékei zenélési lehetőséget kaptak a Kobuci Kertben ‒ mondta a Rádió Orienten Póka Egon Benedek zenész, a Kőbányai Zenei Stúdió igazgatója.

Az idén 20 éves Kőbányai Zenei Stúdió oktatási palettáján valamennyi a könnyűzenében használatos hangszer megtalálható: így a dob, a gitár, a basszusgitár, a különböző fúvósok, valamint az ének. Mint azt az igazgató elmondta, évente 40-50 diák végez nálunk, és az idei volt az első olyan tanév, amikor a korábbi 3+1 éves képzés helyett az átalakított 2+2 éves rendszerben végeztek a tanulók.

Az idei év újdonsága volt, hogy a Debreceni Egyetemmel kötött megállapodás révén az ott tanuló bármilyen szakos hallgatók számára elindítottak egy könnyűzenei képzést, amelyet

idén 30 diák végzett el.

Ősszel folytatódik ez a tanfolyam jellegű képzés, amelyre a jelentkezésnek egyelőre nincsenek különösebb feltételei – mondta Póka Egon. A zenész hozzátette: a jövőbeli tervek szerint a kurzusból akkreditált szak lesz.

Step by Step zenekar a Kobuciban
Forrás: Kőbányai Zenei Stúdió hivatalos facebook oldala

Kőbányai Zenei Stúdió megállapodott a Kobuci Kerttel is, ahol bemutatkozási lehetőséget kapnak az iskola növendékei, hiszen mint azt az igazgató elmondta:

színpadon játszani csak színpadon lehet megtanulni!”

Idén július 1. és 6. között zajlott a Kőbányai Zenei Stúdió Gólyatábora Révfülöpön. A tábor elsődleges célja a felvételi vizsgán az iskolába jutott növendékek felzárkóztatása, felkészítése a tényleges iskolai munkára, hiszen szeptember elsején csoportokat, illetve zenekarokat alakítanak az oktatók a felvételt nyert növendékekből, amelyek a további években együtt fognak tanulni, zenélni és dolgozni. A táborban az iskola tanárainak vezetésével minden délelőtt foglalkozásokat tartottak elméleti és gyakorlati tárgyakból.

Életkép a Kőbányai Zenei Stúdió gólyatáborából
Forrás: Kőbányai Zenei Stúdió hivatalos Facebook-oldala

A délutáni órákban zenekari gyakorlatok zajlottak, esténként pedig az oktatók, volt és jelenlegi növendékek és meghívott vendégek közreműködésével koncerteket adtak. A táborban kb. 70 diák vett részt.-