Életmód
15 országgal versengenek az ELTE-BEAC cheerleaderei Ázsiában
BEAC Kép: BEAC
2018. július 19.

Az ELTE-BEAC cheerleader csapata 36 fős delegációval 2018. július 19-én Kínába utazik, hogy megmérettesse magát a 6. China Cheerleading Open világkupán Nanking városában. A sportolók Senior Coed Premier, Freestyle Pom Team és Freestyle Pom Double kategóriákban képviselik egyesületüket és hazánkat az ázsiai kontinensen. A világkupán hazánkon kívül 15 ország vesz még részt.

Az utazás előtt a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, valamint a Magyar Cheer Szövetség vezetősége köszöntötték a sportolókat.

A rendezvényen jelen volt Hamar Imre, az ELTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese, a BEAC elnöke, a Konfuciusz Intézet igazgatója, aki hasznos tanácsokkal látta el a csapatot, felhívta a figyelmet Nanking látnivalóira, valamint a kínai emberek közvetlenségére. Vissy Anna, a Magyar Cheer Szövetség alelnökeként kiemelte: hatalmas lépés az ázsiai világkupa-részvétel, hiszen ekkora létszámú delegáció még sosem képviselte a hazai cheer sportot egy ilyen világeseményen. Simon Gábor, a BEAC igazgatója elmondta, hogy az idén 120 éves klub számára fontos, hogy szerepet vállaljon a hazai cheerleader sport megerősítésében, melynek kiemelt állomása lesz a mostani világkupa. Miklós Mátyás, a BEAC edzője és a nankingi csapat vezetője megjegyezte: robbanásszerű ütemben fejlődik hazánkban a sportág, melyben a klub a kezdetektől úttörő szerepet vállal.

A csapat tagjai között szerepel 6 sportoló, akik a júniusban megrendezett Európa- bajnokságon a dobogó legfelső fokáig meneteltek a Magyar Női Válogatott keret tagjaiként.

Most adásban
Téma: 2021-ig tart a Kárpát-medencei Óvoda Fejlesztési Program – Grezsa István Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos
Ezt követő adásaink