Külföld
Betlehembe látogatott Semjén Zsolt
Miniszterelnökségi Sajtóiroda Kép: kormany.hu / Váli Miklós
2018. július 20.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes 2018. július 19-én magánlátogatást tett Betlehembe. A Születés Templomában fogadta őt Ziad al-Bandak, a palesztin elnök keresztény ügyekért felelős főtanácsadója és közösen megtekintették a templomban zajló felújítási munkálatokat, amelyhez Magyarország 2011-ben és 2018-ban is pénzadománnyal járult hozzá.

A palesztin partner bemutatta a munkálatok helyzetét, illetve köszönetet mondott hazánk töretlen támogatásáért. A Születés Templomának támogatásával Magyarország nem csak Palesztinának és a helyi keresztény közösségnek nyújtott támogatást, de hozzájárul a kereszténység egyik legfontosabb szent helyének megőrzéséhez is.

Semjén Zsolt aláhúzta, Magyarország 2011-ben első külföldi államként járult hozzá a templom rekonstrukciójához. Hazánk kiemelten kezeli a közel-keleti keresztény egyházak és közösségek támogatását, erre a támogatásunkra a jövőben is számíthatnak. A megbeszélést követően a miniszterelnök-helyettes Nasszar Khamisz, Magyarország betlehemi tiszteletbeli konzulja kíséretében megtekintette a Betlehemben tervezett magyar zarándokház lehetséges helyszíneit.

Most adásban
Téma: Társadalmi felelősségvállalás - Az emberi élet védelme – Lehel Zoltán innovációs főmérnök, szóvivő, Duna Aszfalt Út - és Mélyépítő Kft.
Ezt követő adásaink