Életmód
Vakáció a Bókay-kertben
OPH Kép: tovabb18.hu
2018. július 25.

Augusztus 24-ig várják tartalmas napközis táborokkal a gyerekeket a 18. kerületi Bókay-kertben. A helyszínválasztás nem véletlen: a kertnek számos előnyös adottsága van, amelyek a táboroztatások során remekül kihasználhatóak ‒ mondta a Rádió Orienten Müller Gyöngyi, a Városgazda XVIII. Kerület Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője.

A vakációról mindenkinek más és más jut az eszébe: nagyszülőknek az unokák, kisebb unokáknak az önfeledt iskola nélküli hónapok, idősebb diákoknak a pénzgyűjtés lehetőségét jelentheti a nyári szünet, míg a szülők első és legfontosabb kérdése általában az, hol lesz a legnagyobb biztonságban a gyermek, illetve hol szerezhet igazán jó élményeket. Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakosai különösen is szerencsés helyzetben vannak Müller Gyöngyi szerint, hiszen a városi önkormányzattal közösen minden évben tartalmas és szórakoztató programok közül választhatnak gyermekeik számára a kerületben élők.

A Városgazda kommunikációs vezetője kiemelte, minden kerületi lakcímmel rendelkező gyermek méltányos áron, gyakorlatilag az étkezés ellenértékében veheti igénybe a táborokat, de akik nem a kerületben laknak, természetesen azokat is várják a táborok, nekik viszont valamivel magasabb összeget kell fizetniük. Így rokonlátogatás esetén, vagy a barátokkal közös időtöltésre is remekül kihasználhatóak a kínálatban szereplő napközis táborok.

Idei újítás, hogy a lakcímkártyával nem rendelkező, de a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata irányítása alatt álló költségvetési szervekben, vagy az önkormányzat többségi tulajdonában lévő cégekben dolgozó közalkalmazottak, köztisztviselők és munkavállalók gyermekei is jutányos, önkormányzat által támogatott keretből táborozhatnak.

Müller Gyöngyi elmondta,

a legnépszerűbb táboraik a sportokhoz köthetőek, ebben nagy szerepe van a Városgazda Utánpótlás Akadémiának is.

A Városgazda Utánpótlás Akadémia Vízilabda Szakosztálya edzése
UVA

A gyerekek körében a legnépszerűbb táborok a foci, strandfoci tenisz, vízilabda, kuriózumként a jégkorong, a mazsorett, a street dance, valamint a kézműves és kerámia szakkörök ‒ ismertette a kommunikációs vezető, hozzátéve minden szakágban profi edzők és szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel.

Idei érdekesség, hogy a kerületben „rendőr tábort” is szerveztek az idén, ahol prevenciós céllal a bűnmegelőzésről szerezhetnek ismereteket a gyerekek.

Müller Gyöngyi arra is felhívta a figyelmet, hogy aki esetleg nem tudna választani, azokra is gondoltak, idén ún. sportágválasztó táborral is készültek már, ahol gyakorlatilag minden kerületi sportágat ki tudnak próbálni az érdeklődők.

Mint mondta,

heti szinten a 400 főt is eléri a táborozó gyerekek száma.

A tábori élet átlag 20 fős csoportokban (rajokban) folyik, a gyerekeket azonos iskola, érdeklődés, életkor szerint rendezik csoportokba a lehetőségek figyelembevételével, a rajvezetők pedig szakképzett pedagógusok.

A napközis tábor hagyományos foglalkozásait (azaz a gyermekek részvételét a különböző báb, bűvész, zenés előadásokon, autóbuszos- és hajókirándulásokon), a mindennapos kézműves foglalkozásokat, a tábori sport és egyéb versenyeket idén is biztosítják a szervezők.

A táborban a hagyományos alaprajok mellett a feltüntetett szakemberek által szervezett, vezetett számos szakraji foglalkozás is igénybe vehető mutatott rá Müller Gyöngyi.

A táborokról további információt itt találhatóak.

Téma: Vakáció a XVIII. kerületben
Vendég: Müller Gyöngyi kommunikációs vezető, Városgazda XVIII. Kerület Nonprofit Zrt.
A műsort vezeti: Horogszegi Erika
Következő adásunk
Téma: Finiséhez ért a kőbányai korzó felújítása – D. Kovács Róbert Antal polgármester
Ezt követő adásaink