Külföld
Törökország akciótervet készített a befektetők megnyugtatására
Euronews/MTI Kép: Euronews
2018. augusztus 13.

Egy lapinterjújában a török pénzügyminiszter bejelentette: Törökország akciótervet készített a befektetők megnyugtatására, és hétfőn el is kezdi ennek végrehajtását.Hétfőn, az ázsiai-csendes-óceáni kereskedés kezdetekor a török líra árfolyamvesztése újabb rekordot döntött.

Berat Albayrak a Hürriyetnek adott interjújában megismételte Recep Tayyip Erdogan államfő vádját, hogy a líra gyengesége egy Törökország elleni politikai támadás eredménye, de – mint mondta –ezt ki fogja védeni az akcióterv, amelyről azonban részleteket nem árult el.

„Intézményeink megteszik a szükséges intézkedéseket, és ismertetik a piaccal a bejelentéseket” – mondta.

Készítettek tervet a bankok és a reálgazdaság számára is, amely magába foglalja az árfolyamváltozást legjobban megsínylő kis- és közepes vállalkozásokat

– tette hozzá a miniszter, aki egyben Erdogan veje is.

Albayrak visszautasította azt a felvetést, hogy Törökország esetleg be akarna avatkozni a dolláralapú bankszámláknál, kijelentette, hogy szó nincs ezek befagyasztásáról vagy lírára való központi átváltásáról.

Kapcsolódó cikkek
Erdogan devizatartalékaik lírára váltására kérte fel a török polgárokat

Arany és deviza megtakarításaik lírára váltására kérte fel a török elnök az ország polgárait a líra árfolyamvesztésének a megállítása érdekében.

Most adásban
Téma: 2021-ig tart a Kárpát-medencei Óvoda Fejlesztési Program – Grezsa István Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos
Ezt követő adásaink