Külföld
Több tucat halottja van a genovai balesetnek
MTI Kép: Aganzia ANSA
2018. augusztus 14.

Legkevesebb 22 halottja van a keddi genovai hídomlásnak az olasz közlekedési miniszterhelyettes kedd délutáni közlése szerint.

Leszakadt az A10-es autópálya egyik hídjának egy része – jelentette az olasz mentőkre hivatkozva az Adnkronos hírügynökség.

A Sky TG24 olasz hírtelevízió azt jelentette, hogy a Morandi híd 200 méteres, egy folyó és egy ipari övezet fölött átívelő szakasza omlott le. Az olasz rendőrség a Twitteren azt közölte, hogy hirtelen heves vihar támadt, mielőtt az építmény összedőlt.

Az olasz közlekedési miniszter, Danino Toninelli hatalmas tragédiának nevezte a balesetet. Egy szemtanú a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy nyolc vagy kilenc járművet látott a hídon, amikor a baleset történt, amelyet apokaliptikusként írt le.

Kétszáz tűzoltó vonult ki a mentéshez. Közlésük szerint félő, hogy gázvezetékek is megsérültek a leomló hídtól. Egyes hírek szerint két áldozatot sikerült élve kimenteni a törmelék alól, őket helikopterrel vitték kórházba.

Az autópályahíd a francia határ közelében van, üdülőhelyekhez is vezet. A forgalom élénk volt a balesetkor, mivel szerdán munkaszüneti ünnepnap lesz Olaszországban.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök közölte, hogy Genovába utazik, Elisabetta Trenta védelmi miniszter felajánlotta a hadsereg segítségét a mentésben.

Az A10 a francia határon fekvő Ventimiglával köti össze Genovát. A Morandi hidat 1967-ben avatták fel. 90 méter magas és egy kilométer hosszú. Két pillér közti legnagyobb távolsága 200 méter.

A hatóságok első feltételezése szerint szerkezeti gyengeség okozhatta a tragédiát.
Most adásban
Téma: Az Információ Szabadság Napja; Környezeti adatokkal kapcsolatos bejelentések – Vendég: Ambrusné Tóth Éva
Ezt követő adásaink